Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Nova stranka: Mediji u Vučićevom zatočeništvu

"Mediji u Srbiji danas se mahom nalaze u zatočeništvu Aleksandra Vučića koji direktnim pritiscima, finansijskim ucenama i podmetanjem besramnih laži umesto informacija preti da trajno obesmisli pravo na slobodu javne reči, a time i uruši javnost u celini", navodi se u saopštenju Nove stranke povodom 3. maja, Svetskog dana slobode medija.

Šesta žrtva nevremena u Australiji

Šestogodišnji dečak je šesta žrtva olujnog nevremena pošto ga je juče bujica odvukla u uzburkano more na plaži na severu države Novi Južni Vels, saopštila je služba spasilaca, prenela je agencija AFP.

Mirović: Cenimo Nikolićev stav

Potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović izjavio je da nema problema u odnosima između predsednika države Tomislava Nikolića i SNS-a, kao i da naprednjaci posebno cene stav predsednika Srbije.

Sutra razgovori sa MMF o finansijama

Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) počeće sutra zvanične razgovore sa delegacijom Srbije povodom prve revizije aranžmana sa Srbijom od 1,2 milijarde evra.

Evro sutra 120,14 dinara

Dinar će sutra biti bez promene i zvanični srednji kurs će iznositi 120,14 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

Zakon koči jednokratnu pomoć i roditeljski dodatak

Prema Zakonu o finansijskoj pomoći porodicama sa decom, sva prvorođena deca u Srbiji od države dobijaju jednokratnu novčanu pomoć i roditeljski dodatak, a ukoliko majka nema posao i jednokratnu pomoć za nezaposlene porodilje.

Počinje 14. međunarodni festival harfe

Ovogodišnji 14. međunarodni festival harfe u Beogradu, otvoriće večeras u sali Beogradske filharmonije Filharmonija mladih "Borislav Pašćan" sa dirigentom Đorđem Pavlovićem i mlade zvezde, harfistkinje iz Srbije.

Palma: Jagodina investicioni raj za Italijane

Kompanije iz Italije u svojim fabrikama u Jagodini za dve godine zaposlile su 1.150 radnika, grade najveću fabriku na Balkanu, a investicije ulagača sa Apeninskog poluostrva u centar Pomoravskog okruga premašuju 100 miliona evra.

Roming jeftiniji krajem juna

Sporazum o snižavanju cena rominga između Crne Gore, Srbije, Makedonije i BiH je u krajnjoj fazi implementacije, a početak primene planiran je za kraj juna, saopštilo je crnogorsko Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije.

Većina Rusa zadovoljna svojim poslom

Većina zaposlenih u Rusiji, njih 73 odsto, u ovoj godini je zadovoljna svojim poslom, što je nešto manje nego godinu dana ranije kada ih je bilo 77 odsto, pa je sada veći udeo onih koji žele da promene posao, pokazali su podaci ankete Sveruskog centra za istraživanje javnog mnjenja (VCIOM).

Nepal: Broj žrtava preko 7.000

Nepalska policija je potvrdila sinoć da je broj žrtava u katastrofalnom zemljotresu dostigao 7.074, a da je povređenih 14.000.

Gde su "isparile" pare iz budžeta za video nadzor?

Ako biste pitali bilo kog stručnjaka ili predstavnika neke od institucija koje se bave pitanjem bezbednosti u saobraćaju koji je najefikasniji način da se smanji broj žrtava bez dileme odgovor bi bio: efikasan sistem video nadzora, odnosno kamera koje bi otkrivale saobraćajne prekršaje.