Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Preminuo nemački političar Andreas Šokenhof

Poslanik nemačke vladajuće koalicije Andreas Šokenhof, stručnjak za Rusiju i zagovarač dugogodšnjih nemačko-francuskih odnosa, umro je danas u 58. godini, saopštila je Hrišćansko-demokratska unija (CDU).

Nema tablica za divlje taksiste

Problem divljih taksista biće uskoro rešen, a taksisti koji nemaju dozvolu za taksiranje u glavnom gradu neće moći da dobiju beogradske taksi tablice. 

Trinaest porodica u Trsteniku dobilo obnovljene kuće

U Trsteniku se nastavlja sanacija posledica razornih majskih poplava, a u naselju Grabovac, koje je bilo najteže pogođeno, u toku su radovi na obnovi 10 porodičnih kuća, sanaciji osnovne škole, kao i završni radovi na rekonstrukciji poplavama potpuno razorene Ljubostinjske ulice.

UN usvojile nacrt sporazuma o klimatskim promenama

Članice Ujedinjenih nacija usvojile su rano jutros u Limi nacrt sporazuma koji bi trebalo da posluži kao osnova za globalni sporazum u Parizu naredne godine, kojim bi se stalo na kraj klimatskim promenama.

Knežević: Demokrate krive za loše stanje u Vojvodini, DS: Knežević kritikuje samog sebe

Pokrajinski odbor Demokratske stranke postavlja pitanje potpredsedniku Srpske napredne stranke Goranu Kneževiću da li smatra da je do "ekonomskog i moralnog propadanja" Vojvodine, "nebrige o građanima, rasipništva i bahatosti vlasti" za koje tvrdi da je "Demokratska stranka jedini, pravi i isključivi krivac" došlo u vremenu kada je on bio predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke i prvi čovek Demokratske stranke u Vojvodini.

Evropski "Oskar" za film "Ida"

Dugometražni film "Ida" poljskog reditelja Pavela Pavlikovskog trijumfovao je na ovogodišnjoj dodeli Evropskih filmskih nagrada (EFA).

Sutra sahrana kadeta Filipa Zamaklara

Filip Zamaklar (22), kadet treće godine Vojne akademije koji je juče preminuo u saobraćajnom udesu biće sahranjen sutra u 15 sati na Gradskom groblju.

DSS traži odgovornost Divca zbog prijema Kosova u MOK

Demokratska stranka Srbije pozvala je danas predsednika Olimpijskog komiteta Srbije Vlada Divca da srpskoj javnosti dokaže da je učinio makar najmanji napor da spreči odluku Međunarodnog olimpijskog komiteta o prijemu Kosova u to telo.

Raspad Evropske unije 2016. godine?

Šta ako EU zaista prestane da postoji, i to u roku mnogo kraćem nego što neki mogu i da pretpostave? Iako je ovaj projekat zamišljen da traje, i mada se u ovom trenutku pored svih izazova ipak dobro drži, potrebno je samo malo pa da nezaustavljivo ode u istoriju.