Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Šešelj ne može da prisustvuje sednici Skupštine Vojvodine

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor održao je sednicu Kolegijuma Skupštine na kojoj je nakon konsultacija odlučeno "da ne postoji poslovnička mogućnost da se udovolji zahtevu dr Vojislava Šešelja i Milorada Mirčića da prisustvuju sutrašnjoj sednici Skupštine AP Vojvodine".

Maloletnik u Pezosu ukrao "opel" pa udario u "pasat"

Policija je u nedelju, 21. decembra, oko 2:30 časova, u Petrovaradinu, pronašla 15-godišnjeg Novosađanina, koji se tereti da je, pola sata ranije, ukrao automobil "opel", a zatim udario u parkirani "pasat", gde je i zatečen od strane patrole.

Tijanin zakon u Skupštini Srbije

Narodni poslanik Saša Mirković predao je u Skupštinu Srbije predlog izmena i dopuna Zakona o policiji, takozvani "Tijanin zakon", koji bi vrlo brzo trebalo da se nađe u skupštinskoj proceduri.

Pijan i naoružan mlatio ljude po Novom Sadu

Policija je sinoć, oko ponoći, u ulici Dimitrija Tucovića kod Spensa pronašla 40-godišnjaka koji je ležao u besvesnom stanju, sa vidnim povredama glave i 27-godišnjeg Novosađanina, za koga se sumnja da mu je, udarcima rukama i nogama, naneo te povrede.

Novac od restitucije tek od 2019.

Vlada Srbije predložila je da se novčano obeštećenje vlasnicima oduzete imovine odloži sa 1. januara 2015. na decembar 2018. godine.

Olja Bećković ličnost godine

Autorka ugašene emisije "Utisak nedelje" Olja Bećković dobitnica je nagrade "Ličnost godine", koju dodeljuje nedeljnik "Vreme".

Horoks: Raša tudej prešišala BBC

BBC je u strahu da može da izgubi informacioni rat od ruske TV stanice "Raša tudej" budući da ova medijska kuća ima planove o širenju, prenosi britanski "Gardijan".

Vujović: Uštede na svakom mestu

Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je danas da predloženi budžet za 2015. godinu preokreće trendove što će Srbiji omogućiti bolju perspektivu za izlazak iz krize.

Gojković: Nikada sankcije Rusiji

Beograd nikada neće uvesti sankcije Rusiji i ako Srbija uđe u Evropsku uniju, izjavila je danas predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković u razgovoru sa deputatima donjeg doma ruskog parlamenta.

Svega 12% škola obustavilo nastavu

Ministarstvo prosvete saopštilo je da delimična ili potpuna obustava nastave organizovana je u 12 odsto škola, odnosno u 212 od ukupno 1.768 škola u Srbiji.