Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Smrtna kazna ponovo u Jordanu

Jordanske vlasti danas su ponovo primenile smrtnu kaznu posle osam godina pauze i obesile 11 zatvorenika optuženih za ubistvo.

Opljačkali crkvu u krugu bolnice

U krugu prokupačke Opšte bolnice "Dr Aleksa Savić" obijena je Crkva svetih vrači Kozme i Damjana iz koje je odnet sav novac. Policija traga za lopovima.

CG: Još neeksplodiranih bombi u moru

U moru kod Herceg Novog još ima neeksplodiranih avionskih bombi, koje zbog pomeranja kod svake promene dubine, mogu da se aktiviraju, pisu podgoričke "Vijesti".

Pajtić: Ne verujete Vučiću, ni DS-u, nego svojim očima

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić, poručio je danas građanima da ne veruju ni premijeru Aleksandru Vučiću, ni DS-u, već svojim očima i zdravom razumu, komentarišući izjavu predsednika SNS da će 2015. godina doneti boljitak.

Novim Zakonom o radu nezadovoljni i gazde i radnici

Nije prošlo ni pola godine otkako je usvojen novi Zakon o radu, a sve glasnije se priča o njegovoj reviziji. Ovaj dokument trebalo je da uredi odnose između radnika i poslodavaca, ali nije usrećio ni jedne, ni druge.

Ministarstvo prosvete: Obustava rada je kršenje zakona

Najavljena potpuna obustava nastave je neodgovoran potez sindikata jer predstavlja kršenje prosvetnih zakona, ocenilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i pozvalo prosvetne radnike da ne prekidaju rad ili da štrajk nastave uz minimum procesa rada koji je uveden radi zaštite prava učenika.

Trudnice putuju 70 kilometara do porodilišta

Žene iz Preševa i dalje putuju najmanje 70 kilometara zbog porođaja, jer vanbolničko porodilište u preševskom Domu zdravlja još nije počelo da radi, iako je završeno u julu ove godine.

Snažan zemljotres pogodio Indoneziju

Zemljotres jače snage osetio se u nedelju na istoku Indonezije, ali za sada nema izveštaja o eventualnim žrtvama niti materijalnoj šteti, kao ni o mogućem cunamiju.