Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Kamiondžije najavljuju protest

Poslovno udruženje "Međunarodni transport" najavilo je da će u utorak, 23. decembra organizovati protestnu vožnje teretnim vozilima na teritoriji Beograda i da će, ukoliko ne budu ispunjeni njihovi zahtevi, potom njihovi članovi stupiti u štrajk.

Tuča zbog psa u autobusu

Jedna osoba lakše je povređena u tuči koja se jutros dogodila u autobusu na Zrenjaninskom putu u Beogradu.

Dačić: Očekujem da me Nikolić poštuje

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić zamerio je ministru spoljnih poslova i lideru SPS-a Ivici Dačiću da stavom o promeni Ustava želi da se u očima EU bolje pozicionira, a nije zaobišao ni koalicione partnere u Vladi tvrdnjom da im smeta tim Vučić-Nikolić.

Izrael bombardovao bazu Hamasa

Izraelski borbeni avion bombardovao je bazu Hamasa u Pojasu Gaze, prvi put od letošnjeg rata na toj palestinskoj teritoriji, u odgovoru na raketu koju su ekstremisti ispalili na jug Izraela ranije u petak.

Obama: Ne očekujem brze promene na Kubi

Američki predsednik Barak Obama izjavio je da ne očekuje da će ponovno uspostavljanje diplomatskih odnosa s Kubom odmah doneti promene u toj državi, brzo ukidanje ekonomskog embarga SAD ili mogućnost njegove posete Havani.

Jak zemljotres u Karipskom moru

Snažan zemljotres pogodio je danas arhipelag Gvadalupe u Karipskom moru, saopštio je Američki geološki zavod, ali za sada nema izveštaja o šteti ili povređenima.

Zrenjanin: Spreman tender za vodu

U skladu sa nalogom gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića da se u što kraćem roku raspiše nova javna nabavka usluge prečišćavanja pitke vode za grad Zrenjanin, JKP "Vodovod i kanalizacija" i komisija koju sam formirao završila je postupak pripreme i utvrdila tekst tenderske dokumentacije koja će u toku dana biti objavljena na Portalu javnih nabavki.

Subotica pod video-nadzorom

U Subotici od danas i zvanično radi novi sistem kontrole i nadzora saobraćaja i javnih površina putem video-nadzora.

Novi depo za kofere žrtava u Aušvicu

Muzej Aušvic saopštio je da je deo kofera žrtava nekadašnjeg nacističkog logora smešten u najmodernije opremeljen depo koji je delom finansirala Evropska unija.