Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Palestinski ministar umro od gušenja suzavcem tokom protesta

Palestinski ministar Ziad Abu Ein preminuo je danas nakon što je udahnuo suzavac koji su pripadnici izraelskih snaga bezbednosti koristili za rasterivanje demonstranata koji su protestovali protiv gradnje novih jevrejskih naselja na Zapadnoj obali.

Vaspitačica pretučena pred decom

Vaspitačica u borskoj Predškolskoj ustanovi "Bambi" LJ. F. zadobila je prelom ruke i povrede glave, nakon što ju je pred ostalom decom pretukla S. I. majka jednog deteta iz njene grupe.

Dinar iznad 122

Dinar će sutra oslabiti 0,1% i evro će premašiti 122 dinara jer će zvanični srednji kurs biti 122,0724 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

Zrenjanin: Inkluzivne igre bez granica

Četvrte inkluzivne igre bez granica, pod sloganom "Kad granice ne postoje, igramo se mnogo bolje" održane su danas u zrenjaninskoj hali sportova, a u organizaciji zrenjaninske Osnovne i srednje škole 9. maj za decu sa posebnim potrebama.

Sertifikati polaznicima IKT klaster akademije

Projekat održivog lokalnog razvoja koji zajednički realizuju USAID i Vojvođanski IKT klaster rezultirao je prvom diplomiranom generacijom studenata, kojima su sertifikate o uspešno zavšenom tečaju danas svečano uručili potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin i direktorka misije USAID Azi El Abd.

Jedini Centar za usvajanje još ne radi

Centar za porodični smeštaj i usvajanje, jedini na teritoriji Vojvodine, još nije počeo sa radom zbog zabrane zapošljavanja u javnom sektoru, izjavila je danas sekretarka Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju Novka Mojić.

VIDEO: Malali uručena Nobelova nagrada za mir

Nobelova nagrada za mir 2014. godine uručena je danas u Oslu 17-godišnjoj Malali Jusafzaj iz Pakistana i Kajlašu Satjartiju iz Indije jer su rizikovali živote boreći se za prava dece.

"Velike sile udarile na Vulina"

Funkcioner Pokreta socijalista saopštio je da iza "kampanje NVO protiv lidera te stranke i ministra za rad Aleksandra Vulina" stoje velike sile.