Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Beleške Ajnštajna dostupne na internetu

Beleške, pisma, razglednice, dnevnici, desetine hiljada dokumenata koje je fizičar Albert Ajnštajn ostavio univerzitetu Prinston u Nju Džerziju i Jevrejskom univerzitetu u Jerusalimu od petka su dostupni na internetu.

"Naknada notara je parafiskalni namet"

Izmenama Zakona o javnom beležništvu kojim se 30 odsto naknade notara uplaćuje u budžet uveden je novi parafiskalni namet u Srbiji, saopštila je Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED).

Vulin: Ne vidim razlog za podnošenje ostavke

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da je legitiman stav NVO koje traže njegovu ostavku, ali da ne vidi šta je razlog tome, te da je predsednik vlade taj koji o tome odlučuje.

Zabranjuju dizel automobile u Parizu?

Gradonačelnica Pariza An Idalgo pozvala je da do 2020. godine s pariskih ulica budu "proterani" automobili sa dizel motorima, kako bi se smanjilo zagađenje.

Više od 20 stradalih od tajfuna na Filipinima

Najmanje 21 osoba je izgubila život na Filipinima, od kojih se većina utopila u poplavama u gradu Boronganu, u naletu tajfuna Hagupit, koji je sada počeo da polako gubi na snazi, saopštio je Crveni krst Filipina.

Istraga o privatizaciji NIS-a traje i dalje

Istraga o zloupotrebama u privatizaciji NIS još nije okončana, a podrazumeva ispitivanje obimne dokumentacije koja obuhvata duži vremenski period, od početka priprema za prodaju kompanije do potpisivanja kupoprodajnog ugovora, kažu u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

"Izveštaj o torturi CIA izazvaće nasilje ekstremista"

Predsednik Komiteta za obaveštajna pitanja Predstavničkog doma SAD Majk Rodžers, rekao je danas da će objavljivanje izveštaja Senata o istraživanju da je Centralna obaveštajna agencija (CIA) pre deset godina koristila torturu, izazvati nasilje i gubitak života u inostranstvu.

Pančevo: Sve više pacijenata, sve manje sestara

U svakoj zdravstvenoj ustanovi prvi susret pacijenta je sa medicinskom sestrom. Međutim, po nalogu Ministarstva zdravlja, od 2012. godine nijedna sestra nije zaposlena u Domu zdravlja, a broj se iz godine u godinu smanjuje.

Sombor: U Rusiju se najviše izvozi mleko

Za devet meseci ove godine u Rusiju je iz Zapadnobačkog okruga, opštine Sombor, Apatin, Kula i Odžaci izvezeno robe u vrednosti od 2,28 miliona evra, dok je vrednost uvoza bila 1,35 miliona evra.