Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Jedini Centar za usvajanje još ne radi

Centar za porodični smeštaj i usvajanje, jedini na teritoriji Vojvodine, još nije počeo sa radom zbog zabrane zapošljavanja u javnom sektoru, izjavila je danas sekretarka Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju Novka Mojić.

VIDEO: Malali uručena Nobelova nagrada za mir

Nobelova nagrada za mir 2014. godine uručena je danas u Oslu 17-godišnjoj Malali Jusafzaj iz Pakistana i Kajlašu Satjartiju iz Indije jer su rizikovali živote boreći se za prava dece.

"Velike sile udarile na Vulina"

Funkcioner Pokreta socijalista saopštio je da iza "kampanje NVO protiv lidera te stranke i ministra za rad Aleksandra Vulina" stoje velike sile.

Ukrao flaše iz kafane

Policija u Bačkom Petrovcu je, noćas, neposredno nakon krivičnog dela teška krađa, uhvatila osumnjičenog.

Zbog krađe kablova, most na Adi u mraku

Most na Adi ostao je bez javnog osvetljenja, nakon što su nepoznate osobe isekle veću količinu kablova kojima se napaja javno osvetljenje mosta, saopštila je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Serž Lazarević na slobodi

Francuz srpskog porekla Serž Lazarević stigao je danas u Francusku nakon što je oslobođen iz zarobljeništva u kojem ga je držao severnoafrički ogranak Al Kaide u Maliju od 2011. godine, a u Parizu su ga dočekali francuski predsednik Fransoa Oland i članovi porodice.

UN: Podneti krivične prijave za mučitelje iz CIA

Specijalni izvestilac Ujedinjenih nacija o ljudskim pravima i borbi protiv terorizma Ben Emerson ocenio je da je "tužilac SAD u zakonskoj obavezi da podigne krivične prijave protiv odgovornih" za osobe pomenute u izveštaju američkog Senata o torturi koju je CIA primenjivala na zatvorenicima.

Šta će biti sa polugodištem?

Prosvetari će danas saopštiti da li će i kako radikalizovati štrajk, a od ove odluke mogao bi da zavisi i završetak polugodišta.