Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Zbog štrajka advokata napeto u zatvorima

Direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Milan Stevović upozorio je da su zbog štrajka advokata ugrožena prava pritvorenika, da je "tenzija dovedena gotovo do usijanja".

Hag: Traže da se Šešelj vrati

Tužilaštvo Haškog tribunala zatražilo je danas da raspravno veće vrati optuženog Vojislava Šešelja sa privremene slobode u Srbiji.

Protiv EU tek svaki četvrti građanin

Više od polovine građana glasalo bi za ulazak u Evropsku uniju, ukoliko bi danas bio održan referendum o pristupanju Srbije EU, dok bi protiv bilo 28 odsto - pokazalo je istraživanje Medium Galupa, koje je urađeno za potrebe Delegacije EU u Srbiji.

Fondacija Dragice Nikolić uspešnija od Đokovića i Divca

Fondacija Dragice Nikolić od svog osnivanja 23. januara 2013. godine do oktobra ove godine utrošila je gotovo sedam miliona evra, ali je nepoznato ko su sve bili donatori, kao ni na koji način je poslovni prihod uvećan nekoliko desetina puta.

Poniženje je svuda oko nas

Ne znam koji će junak na kraju spasiti Srbiju od raznih neobavezujućih rezolucija i ko će na kraju biti taj koji će svetskim njuškama objasniti da mi nismo ekipa za ponižavanje, ali znam da je poniženje svuda oko nas.

SDS: Južni tok koči Zorana Mihajlović

Socijaldemokratska stranka je ocenila da izjava ministarke  Zorane Mihajlović o štetnosti potpisivanja energetskog sporazuma predstavlja odraz njene lične frustracije.

Plaćali 50.000 fiktivnih vojnika

Irački premijer Hajdar al Abadi najavio je jačanje borbe protiv korupcije, pošto je otkriveno da je ta zemlja uplaćivala zarade za 50.000 fiktivnih vojnika. 

Tender za Železaru biće završen početkom januara

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da će do pravoslavnog Božića biti završena tenderska procedura za pronalazak strateškog partnera za Železaru Smederevo i da očekuje da do kraja januara strateški partner "uđe" u srpsku čeličanu.