Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Saradnja Vojvodine i provincije Limpopo

Pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski primio je danas delegaciju provincije Limpopo iz Republike Južne Afrike.

Subotica: Grad i pokrajina pomažu poljoprivrednicima

Pomoću Garancijskog fonda AP Vojvodine, poljoprivrednici sa teritorije Subotice moći će da dobiju povoljne kredite za nabavku mreže za protivgradnu zaštitu i sistema za navodnjavanje, dok će grad sufinansirati optlatu dela kamate.

Vozio sa 5,5 promila alkohola u krvi

Užičaninu koji je vozio sa 5,5 promila alkohola u krvi, udario u drugo vozilo, a onda zaspao, zabranjeno je da vozi godinu dana i treba da plati 150.000 dinara.

Beleške Ajnštajna dostupne na internetu

Beleške, pisma, razglednice, dnevnici, desetine hiljada dokumenata koje je fizičar Albert Ajnštajn ostavio univerzitetu Prinston u Nju Džerziju i Jevrejskom univerzitetu u Jerusalimu od petka su dostupni na internetu.

"Naknada notara je parafiskalni namet"

Izmenama Zakona o javnom beležništvu kojim se 30 odsto naknade notara uplaćuje u budžet uveden je novi parafiskalni namet u Srbiji, saopštila je Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED).

Vulin: Ne vidim razlog za podnošenje ostavke

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da je legitiman stav NVO koje traže njegovu ostavku, ali da ne vidi šta je razlog tome, te da je predsednik vlade taj koji o tome odlučuje.

Zabranjuju dizel automobile u Parizu?

Gradonačelnica Pariza An Idalgo pozvala je da do 2020. godine s pariskih ulica budu "proterani" automobili sa dizel motorima, kako bi se smanjilo zagađenje.