Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Bivši direktor RTS-a pravosnažno oslobođen optužbi

Nekadašnji direktor Radio-televizije Srbije Dragoljub Milanović pravosnažno je oslobođen optužbi jer tužilaštvo nije uspelo da dokaže da je tokom devedesetih godina iskorišćavanjem službenog položaja bespravno dodeljivao stambene kredite "deficitarnim" kadrovima RTS-a i tako im pribavio imovinsku korist.

Vulin: Sredstva za NVO prebačena Fondu za lečenje dece

Vlada Srbije donela je odluku o prenameni sredstva koja su bila planirana za konkurs na kome su učestvovale nevladine organizacije i taj novac je već prebačen Fondu za lečenju retkih bolesti dece, izjavio je danas ministar za rad Aleksandar Vulin.

Vučić: Pravosuđe najveći problem u borbi protiv korupcije

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da borba protiv korupcije mora da bude trajna misija društva, i da postoji direktna korelacija između borbe protiv korupcije i napretka države, ali da je najveći problem u tome neefiksano pravosuđe.

Cena nafte ponovo pala

Cene sirove nafte su danas pale na novi, najniži nivo za poslednjih pet godina, kao posledica prekomernih globalnih zaliha i zadržavanja aktuelnog nivoa proizvodnje, naveli su analitičari.

Filipini: Tajfun usmrtio 27 ljudi

Tajfun "Hagupit" danas je dodatno oslabio, nakon što je uništio skoro 13.000 kuća u centralnim provincijama Filipina i ubio najmanje 27 ljudi.

Mrkonjić spreman da napusti SPS

Aktuelni potpredsednik SPS Milutin Mrkonjić nije se kandidovao ni za jednu funkciju za predstojeći kongres socijalista, zakazan za 14. decembar.