Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

"Medijima isto kao kad je Vučić bio ministar informisanja"

Sociolog Jovo Bakić izjavio je da je u Srbiji na delu autokratsko-oligarhijski sistem i ocenio da je situacija u medijima danas ista kao i 1999. i 2000. godine, kada je sadašnji predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić bio ministar informisanja.

Zbog ulaska u EU menjaćemo Ustav

Ustav Srbije u narednih nekoliko godina moraće da se promeni zbog pristupa Srbije Evropskoj uniji, kao što su morale i sve ostale zemlje koje su postale deo EU.

Struje u selima oko Bora nema već šesti dan

Situacija sa električnom energijom u Boljevcu i vodosnabdevanjem u Boru od jutros je stabilizovana, nakon problema koji su nastali padom visokonaponskih stubova zbog leda. Situacija je ipak i danas teška u mnogim selima ove dve opštine.

Kraj polugodišta pod znakom pitanja?

Završetak prvog polugodišta mogao bi da bude pod znakom pitanja ako sindikati prosvetnih radnika donesu odluku da nastavnici koji štrajkuju ne zaključe ocene.

Rehabilitovano troje Karađorđevića

Viši sud rehabilitovao je princezu Jelisavetu Karađordević i princa Aleksandra Karađorđevića pošto je utvrdio da su žrtve progona iz političkih razloga.

Crna Gora zabranila proteste ispred zgrade Vlade

Predlogom izmena Zakona o javnim okupljanjima, koji je usvojila Vlada Crne Gore propisano je da radnički, građanski i bilo koji drugi protesti više neće biti mogući ispred sedišta Vlade, Ustavnog suda, Skupštine i predsednika Crne Gore.

Dinar u slobodnom padu

Dinar će u ponedeljak, 8. decembra, oslabiti prema evru za 0,3 odsto i zvanični srednji kurs biće 121,5483 dinara za evro, što će biti nova najniža vrednost dinara prema evropskoj valuti.

Krokodil pojeo golfera

Krokodil dužine četiri metra pojeo je u Južnoafričkoj Republici igrača golfa koji je posle partije krenuo na noćno plivanje u jezeru Panik, u nacionalnom parku Kruger.

"Muljanja" u Vojvodinašumama?

Državna revizorska institucija (DRI) objavila je danas da je JP Vojvodinašume procenom da šuma kojima gazdujuju, vrede 6,7 milijardi dinara, višestruko potcenilo njihovu vrednost.

Hleb u Srbiji kvalitetan?

Hleb na tržištu Srbije je zadovoljavajućeg kvaliteta, pokazali su rezultati 908 kontrola poljoprivredne inspekcije u 2014. godini, zaključno sa oktobrom.