Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Pala švedska vlada

Premijer Švedske Stefan Lefven najavio je danas, dva meseca po stupanju na dužnost, da će raspisati vanredne izbore u martu naredne godine, pošto je anti-imigrantska partija Švedske demokrate blokirala usvajanje predloga zakona o budžetu u švedskom parlamentu.

Usvojeno da mladi voze slabija kola

Radna grupa za brigu o mladim vozačima i učesnicima u saobraćaju usvojila je danas predlog da se vozačima do 21 godine ograniče performanse vozila kojim mogu da upravljaju, pa će gornja granica biti 56 kilovata (76 konjskih snaga) po toni.

Dinar sutra još slabiji

Dinar će sutra oslabiti prema evru za 0,2 odsto i zvanični srednji kurs biće 120,9997 dinara za evro, što je nova najniža vrednost dinara prema evropskoj valuti.

Poljoprivredna saradnja sa Holandijom

Protokol o saradnji u oblasti poljoprivredne proizvodnje potpisan je danas između Kraljevine Holandije i Pokrajinske vlade, a saradnja će podrazumevati i transfer znanja i saradnju institutcija ove dve države.

Najboljim sportskim ekipama 400.000 dinara

S obzirom na aktuelnu situaciju u Majdanpeku, koji je već tri dana bez struje, Pokrajinska vlada će sagledati potrebe i mogućnosti za upućivanje pomoći stanovnicima ove opštine.

Zbog fotke gole bivše devojke završio u zatvoru

Jedan čovek u SAD završio je u zatvoru pošto je fotografiju nage bivše devojke stavio na Fejsbuk njenog poslodavca, uz uvredljive komentare, čime je prekršio kalifornijski zakon o zabrani neovlašćenog širenja pornografskih fotografija.

Nevladine organizacije traže smenu Vulina

Grupa od sedam nevladinih organizacija zatražila je danas hitno razrešenje ministra rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Aleksandra Vulina zbog, kako navode, nesumnjive političke odgovornosti u slučaju konkursa za dodelu sredstava udruženjima građana kako bi se unapredio sistem socijalne zaštite.