Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Češka: Nevreme izazvalo haos u saobraćaju

U Češkoj je zbog nevremena došlo do kolapsa u železničkom saobraćaju i funkcionisanju tramvaja širom zemlje, pošto se nakon jučerašnje kiše, a zatim i naglog pada temperature zaledila kontaktna mreža.

Zrenjanin: Nastavak gradnje objekta ''Centar-jug''

Preduzeće "GIK Intergradnja Banat grup" nastavilo je radove na izgradnji stambeno-poslovnog objekta "Centar-jug" u Zrenjaninu, pored zgrade MZ "Dositej Obradović" u naselju "Lesnina", koji je godinama unazad ružio okolinu i zbog čega su građani negodovali.

Bačka Topola: SVM smenjuje predsednicu opštine

Predsedništvo Saveza vojvođanskih Mađara donelo je odluku sa sa mesta predsednka opštine Bačka Topola smeni Melindu Kokai Mernjak, kao i članove Opštinskog veća i drugih funkcionera iz njihove partije.

Krali automobile po Vojvodini

Beogradska policija uhapsila je S. Š. (28) zbog sumnje da je zajedno sa ranije uhapšenim N. J. (49) na teritoriji Vojvodine ukrao više vozila marki "golf", "opel", "mercedes" i "tojota".

Lokalne samouprave svaki peti dinar trošile nepravilno

Državna revizorska institucija (DRI) saopštila je danas da je ove godine izvršila reviziju 27 lokalnih samouprava i utvrdila da je od ukupno 22 milijarde dinara namenjenih njihovim budžetima, svaki peti dinar nepravilno potrošen.

Pastor: O budžetu pokrajine krajem decembra

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor najavio je da će najverovatnije uoči katoličkog Božića, 25. decembra, na dnevnom redu Skupštine Vojvodine biti Predlog pokrajinskog budžeta za narednu godinu najverovatnije će se naći na dnevnom redu Skupštine APV oko 25. decembra.

Sve više nezaposlenih sa invaliditetom

Prema podacima Pokrajinske službe za zapošljavanje, u Vojvodini je, zaključno sa oktobrom 2014. godine, registrovano 7.225 nezaposlenih osoba sa invaliditetom, od kojih su 2.043 žene.

Polarni medvedi će nestati krajem veka

Svetski fond za prirodu (WWF) objavio je danas rezultat istraživanja prema kom bi opstanak polarnih medveda bio doveden u pitanje već krajem ovog veka, ako se ne smanji ispuštanje gasova koji zagrevaju klimu u svetu.

VIDEO: Deo Austrije okovan ledom

Ledena kiša i magla okovali su austrijske pokrajine Štajersku, Donju Austriju i Burgenland, zbog čega su i brojne škole ostale zatvorene.

Pajtić: Vlast hoće da uništi DS

Vlast namerava da uništi Demokratsku stranku (DS), izjavio je danas lider demokrata Bojan Pajtić i dodao da se DS našla na udaru kao "jedina opoziciona stranka", što je jedini razlog za hapšenje njenih članova.

"Advokati ne snose odgovornost za eventualne nemire u zatvorima"

Predsednik Advokatske komore Srbije Dragoljub Đorđević izjavio je da advokati ne snose odgovornost za eventualne nemire u zatvorima i najavio sastanak svetskih asocijacija advokata sa premijerom Srbije i ministrom pravde kako bi se našao izlaz iz trenutne situacije.

Evakuacija u Lučanima zbog poplava

Komandant štaba za vanredne situacije u Lučanima Miloš Velanac naredio je danas evakuaciju iz delova te opštine koji su ugroženi zbog izlivanja reke Bjelice.