Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Plaćali 50.000 fiktivnih vojnika

Irački premijer Hajdar al Abadi najavio je jačanje borbe protiv korupcije, pošto je otkriveno da je ta zemlja uplaćivala zarade za 50.000 fiktivnih vojnika. 

Tender za Železaru biće završen početkom januara

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da će do pravoslavnog Božića biti završena tenderska procedura za pronalazak strateškog partnera za Železaru Smederevo i da očekuje da do kraja januara strateški partner "uđe" u srpsku čeličanu.

Protiv ulaska u EU 74 odsto Norvežana

Skoro tri četvrtine Norvežana, odnosno 74 odsto njih, glasalo bi protiv ulaska njihove zemlje u Evropsku uniju, ukazuje poslednje istraživanje javnog mnjenja u toj zemlji.

U Loznici 57 slučajeva krađe struje

Od početka godine na području koje pokriva Elektrodistribucija u Loznici, otkriveno je 57 slučajeva neovlašćenog korišćenja, odnosno krađe struje. 

Švajcarci protiv ograničavanja broja imigranata

Švajcarci su danas na referendumu ubedljivom većinom odbacili predloge da se ograniči broj imigranata i azilanata i da se Centralna banka obaveže da kupi ogromne količine zlata, pokazuju su inicijalni rezultati referenduma.

VIDEO: Trener Partizana pogođen petardom u Novom Pazaru

Navijači Novog Pazara izazvali su prekid u 11. minutu utakmice protiv Partizana, kada su petardom pogodili trenera crno-belih Marka Nikolića, koji je protestovao kod glavnog sudije pokazujući tragove na džemperu koji su ostali posle eksplozije.

"Politička borba Zapada i Istoka oko Srbije se zaoštrava"

Politička borba Zapada i Istoka oko Srbije se zaoštrava, a srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu i pokretanje ruskog medijskog servira u Srbiji deo su "meke diplomatije" Rusije sa ciljem da popravi imidž i osnaži svoj uticaj u svetu, ocenjuje danas u opširnoj analizi agencija "Rojters".

Napadači na Rašu Popova u bekstvu

Maloletna braća za koju se sumnja da su napala pisca Rašu Popova nisu u socijalnim ustanovama, a jedan je bio na kratko, izjavio je danas ministar za rad i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin.

Vulin: Država može da smanji, ali i poveća penzije

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin smatra da ako država može da poveća penzije, onda može i da ih smanji ako nema dovoljno novca u budžetu za njihovu isplatu u sadašnjem nivou.