Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Vrščani pokreću svoj TV šou sa pevanjem

Studio "Sound Define" iz Vršca, televizija "Banat“ i "Flyingcam“ organizuju veliko takmičenje u pevanju "Pusti svoj glas“ za učenike srednjih škola iz Vršca i okolnih opština, koje će početi da se emituje na pomenutoj televiziji 3. januara 2015. godine.

"Loš položaj Albanaca u Srbiji"

Predsednik Albanije Bujar Nišani smatra da Albanci sa juga Srbije nisu ostvarili standarde života koje zaslužuju i da je njihov položaj neprihvatljiv.

Subotica: Izabrani direktori u deset JP

Odlukom Skupštine grada Subotice za period od četiri godine izabrani su direktor JKP "Čistoća i zelenilo", JP "Parking", JP "Suboticatrans", JP "Privredno-tehnološki parkovi", JP "Stadion", JP "Direkcija za izgradnju grada", JKP "Vodovod i kanalizacija", JP "Subotičke pijace", JP "Pogrebno" i "Radio Subotica".

Manjak novca za opremanje vojvođanskih škola

Direktori 124 srednje škole i 16 domova učenika s teritorije Autonomne pokrajine Vojvodine potpisali su ugovor s Pokrajinskim sekretarijatom za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, o dodeli novca iz budžeta AP Vojvodine za opremanje srednjih škola i domova učenika.

EU proširila spisak sankcionisanih

Evropska unija je proširila spisak osoba i pravnih subjekata na koje primenjuje ekonomske i vizne sankcije u vezi sa separatističkom pobunom na istoku Ukrajine.

Policajac izvukao ženu iz požara

Policajac u smederevskoj ispostavi policije Stojan Stanković spasio je život meštanki Bavaništa, čiju je kuću zahvatio požar, saopštio je predsednik Nezavisnog sindikata policije Velimir Lukić.

Finska priznala gej brakove

Poslanici parlamenta u Helsinkiju danas su odobrili sklapanje istopolnih brakova čime je Finska postala 12. evropska zemlja koja je uvela takvu liberalnu meru.