Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Svako peto dete gojazno

U Srbiji oko 55 odsto stanovništva ima problema sa prekomernom telesnom masom, što nas karakteriše kao gojaznu naciju, rekla je načelnica Klinike za endokrinoligiju KBC Vojvodine prof. dr Edita Stokić.

EP izglasao rezoluciju o Šešelju

U Evropskom parlamentu u Strazburu usvojena je rezolucija o lideru radikala Vojislavu Šešelju u kojoj se Haški tribunal poziva da preispita uslove njegovog puštanja na slobodu, a srpske vlasti da se ograde od njegovih izjava.

Šta vam je važnije od plate?

Dobri međuljudski odnosi najveći su motiv na radnom mestu za 46 odsto zaposlenih u Srbiji, do je za 40 odsto njih je to visina plate, pokazalo je sitraživanje Infostuda.

Kikinda: Dostupnost narkotika najveći problem po mlade

Rezultati najnovijeg istraživanja o položaju mladih u opštini, kojim je obuhvaćeno 507 srednjoškolaca, sprovedenog od strane organizacije "Centar za aktivno društvo", prezentovani su u Centru za stručno usavršavanje.

Uskoro seminari o primeni novih medijskih zakona

Danas je stupio na snagu Pravilnik o sufinansiranju medijskih sadržaja, koji će, kako je najavio državni sekretar Ministarstva kulture i informisanja Saša Mirković, definisati pravila sufinansiranja medija na lokalnom, pokrajinskom i republičkom nivou.

Meksiko: Pronađeno 11 spaljenih tela

Meksičke vlasti pronašle su 11 spaljenih tela na putu u državi Gerero, u najnovijem masakru nakon što su u istoj oblasti ubijena 43 studenta u septembru.

Za razvoj stočarstva 52,5 miliona dinara

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dodelio je 164 ugovora u ukupnoj vrednosti od 52,5 miliona dinara za unapređenje odgajivačkog programa u stočarstvu.

Zrenjanin: Od 1. decembra skuplje grejanje

Članovi Gradskog veća dali su na današnjoj sednici saglasnost javnom komunalnom preduzeću "Gradska toplana" na povećanje cene daljinskog grejanja, za varijabilni deo i to za 9,65 odsto.

Formiranje Komisije za nestale bebe do 15. decembra

Predstavnici Ministarstva pravde i Ministarstva zdravlja razgovarali su danas sa roditeljima i nevladinim organizacijama o radu Komisije koja bi trebalo da se formira do 15. decembra, a koja će postupati po pritužbama roditelja koji smatraju da su im deca nestala.

Dinar na novom dnu

Dinar će sutra oslabiti 0,2 odsto, uprokos tome što je Narodna banka Srbije prodala 10 miliona evra, i biće na novoj minimalnoj vrednosti od 120,5468 za evro.

Pele na intenzivnoj nezi

Brazilski fudbalski velikan Pele prenet je na odeljenje intenzivne nege u bolnici u Sao Paulu zbog pogoršanja zdravlja.

Subotica: 11 umrlo od side

Od izbijanja HIV infekcije 1985. godine do danas od side je u Subotici umrlo 11 osoba, izjavila je rukovodilac odeljenja za zarazne bolesti Zavoda za javno zdravlje u Subotici dr Gordana Krtinić.

Katedrala Notr Dam dobila božićnu jelku od Rusije

Katedrala Notr Dam u Parizu dobila je besplatnu božićnu jelku zahvaljujući neočekivanom patronu - ruskoj vladi, u čije ime je ruski ambasador u Francuskoj rekao da se radi o "poruci mira" usred tenzija nastalih između Rusije i Zapada oko Ukrajine.