Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Od 2015. revizija stranaka

Državna revizorska institucija će od 2015. godine početi da radi reviziju finansiranja političkih stranaka, najavio je predsednik DRI Radoslav Sretenović.

Kosmajac se branio ćutanjem

Dragoslav Kosmajac je priveden na saslušanje u Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu zbog više krivičnih dela, ali se branio ćutanjem.

Dinar sutra jači 0,3 odsto

Dinar će sutra ojačati prema evru 0,3 odsto, i zvanični kurs će iznositi 120,0195 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

Hitna rezolucija o Šešelju

Šefovi poslaničkih klubova u Evropskom parlamentu u Briselu usvojili su predlog da se u dnevni red uvrsti hitna rezolucija o Vojislavu Šešelju.

Tabaković: Dinar je relativno stabilan

Kurs dinara je relativno stabilan i u skladu sa ciljevima monetarne politike, iako trpimo pritiske, izjavila je danas guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković.

Podignuta optužnica protiv Olivera Dulića

Tužilaštvo za organizovani kriminal je podiglo optužnicu protiv Olivera Dulića, Nebojše Janjića i Zorana Drobnjaka, zbog zloupotreba u vezi sa optičkim kablovima, saopštio je tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

U Srbiji 1.910 preduzeća u stečaju

U Srbiji ima oko 1360 privatnih preduzeća koja su u stečaju i oko 550 preduzeća gde je država većinski vlasnik a nalaze se u stečaju, rekla je danas vršilac dužnosti direktora Agencije za licenciranje stečajnih upravnika Ivana Matić.

Kostić: Nije tačno da sam GMO lobista

Vlasnik "MK grupe" Miodrag Kostić istakao je da nije tačno da je ta poslovna grupacija lobista za uvođenje genetski modifikovanih organizama (GMO) na naše tržište.

Farmaceuti traže veće marže

Grupacija apoteka traži povećanje marže sa 12 na 25 odsto jer padom cena lekova za 30-50 odsto padaju i marže pa tako marža od 12 odsto nije dovoljna da bi se pokrili svi apotekarski troškovi.

Šešelj za prevremene izbore u Vojvodini

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je da se ta stranka zalaže za što skorije raspisivanje izbora za skupštinu Vojvodine jer aktuelna pokrajinska vlast "nema legitimitet".

Juta ponovo uvodi smrtnu kaznu streljanjem

Deset godina nakon što su su u Juti zabranjeni streljački vodovi u izvršenju smrtne kazne, vlast ove američke države je u sredu prihvatila predlog da se u cilju prevazilaženja problema sa nabavkom otrova koji se osuđenicima ubrizgava u telo, ta praksa obnovi.

Uslovna kazna za bivšu sudiju

Specijalni sud u Beogradu ponovo je danas osudio na uslovnu kaznu od osam meseci zatvora, sa rokom provere od tri godine, razrešenu sudiju iz Novog Sada Mariju Nešić zbog optužbi da je prekoračila granice službenog ovlašćenja.

Perčeviću milioni od iznajmljivanja zgrade policiji

Vlasnik firme "Interkomerc" Goran Perčević, koji je nedavno uhapšen zbog malverzacija sa Unverzal bankom, iznajmljivao je policiji jednu zgradu i na osnovu tog ugovora sa MUP-om zarađivao milione, piše beogradska štampa.