Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Osmogodišnjaci zlostavljali i zadavili štene

Dvojica osmogodišnjaka u Kuršumliji prvo su mučili jedno štene, da bi ga potom zadavili. "Čula sam  skičanje, a kada sam dotrčala dečaci su ga već zadavili", izjavila je vlasnica šteneta.

Sudije tužile bivšu ministarku zbog neuspele reforme pravosuđa

Predsednik Vrhovnog kasacionog suda Srbije Dragomir Milojević je sa grupom kolega podneo krivičnu prijavu protiv bivše ministarke pravde Snežane Malović i predsednice Vrhovnog suda Nate Mesarović, zbog neuspele reforme pravosuđa i štete od 1,5 milijardi dinara.

Dačić jedini kandidat za predsednika SPS

Zamenik predsednika Socijalističke partije Srbije Žarko Obradović izjavio je da je lider te stranke Ivica Dačić dobio apsolutnu podršku da bude jedini kandidat za predsednika na Kongresu 14. decembra.

Advokati skupljaju potpise za referendum

Advokatska komora Srbije najavila je danas da će pokrenuti postupak referenduma i narodne inicijative u vezi sa Zakonom o javnom beležništvu i setom pratećih zakona, zbog čijih su odredbi advokati pre dva meseca obustavili rad.

Gubitaška preduzeća ostaju bez plata?

Gotovo svim javnim preduzećima, državnim i lokalnim, Vlada je ovih dana poslala uputstvo kako da naprave plan za narednu godinu koji treba da joj dostave do 1. decembra.

London: Sukob studenata i policije

Na protestima nekoliko hiljada studenata u centru Londona, koji se protive povećanju školarina, danas je došlo do sukoba između demonstranata i policije, a tri policajca su lakše povređena.

Za veštačku oplodnju 16 miliona dinara

Rešenje kojim je utvrđen nominalni iznos za sufinansiranje troškova za biomedicinski potpomognuto oplođenje za drugo, treće i svako naredno dete za 2014. godinu u visini od 200.000,00 dinara godišnje utvrđeno je na današnjoj sednici Pokrajinske vlade.

U štrajku 67 odsto škola

Predsednik Sindikata radnika u prosveti Srbije Slobodan Brajković izjavio je danas da u štrajku započetom u ponedeljak učestvuje ukupno 1.058 osnovnih i srednjih škola u Srbiji, što je, prema njegovim rečima, oko 67 odsto škola.