Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Marčelu nagrada "Pravi muškarac"

Muzičaru i književniku Marku Šeliću Marčelu danas je uručena nagrada "Pravi muškarac", koja afirmiše pozitivne modele ponašanja među javnim ličnostima u cilju poštovanja ljudskih prava, rodne ravnopravnosti, tolerancije, humanosti i nenasilja.

Ada: Novi kolektor za odvod otpadnih voda

Glavni kolektor za odvod otpadnih voda u opštini Ada danas je pušten u rad. Radove na izgradnji kolektora finansirao je pokrajinski Fond za kapitalna ulaganja sa 38 miliona dinara, dok je lokalna samouprava uložila 10 miliona dinara.

"Vlada Srbije da zadrži Energo - Zelenu"

Energo-Zelena, jedna od najznačajnijih belgijskih investicija na srpskom tržištu vredna 21,5 miliona evra, jedna je od 250 kompanija koje su investirale preko 7 milijardi evra u Vojvodini u poslednjih deset godina.

Vojvođanskim lovcima 147 ugovora

U okviru konkursa za dodelu sredstava namenjenih programu korišćenja sredstava iz budžetskog fonda za razvoj lovstva AP Vojvodine, dodeljeno je 147 ugovora vojvođanskim korisnicima.

Najmanje 36 mrtvih u bombardovanju Rake

Najmanje 36 civila poginulo je u vazdušnim napadima sirijskih snaga na Raku, uporište ekstremističke Islamske države, saopštila je danas sirijska Opservatorija za ljudska prava.

Sedmoro privedeno zbog ubistva Marka Ivkovića

Turska policija privela je na informativni razgovor sedam osoba zbog ubistva navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića u Istanbulu, rekao je ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu šefu srpske diplomatije Ivici Dačiću.

VIDEO: Traži pomoć jer ga seksualno privlače deca

Britanski Kanal 4 našao se na udaru kritika boraca za zaštitu žrtava pedofilije zbog kontroverzne dokumentarne emisije u kojoj tridesetdevetogodišnji muškarac otvoreno govori o tome da ga privlače četvorogodišnje devojčice.

Ovo su uslovi pod kojima je pušten Šešelj

Haški tribunal obelodanio je danas poverljivi aneks o uslovima puštanja na privremenu slobodu optuženika Vojislava Šešelja, kojim se on obavezuje da se pojavi pred sudskim većem kada to od njega bude zatražilo.

Suzavac i hapšenja na protestu u Hong Kongu

Policija Hong Konga upotrebila je danas suzavac i uhapsila 80 ljudi u akciji raščišćavanja ulica i uklanjanja barikada u centru finansijsko-poslovnog centra Azije, koji su blokirali demonstranti.

Dinar sutra slabiji za 6 para

Dinar će sutra oslabiti prema evru šest para i zvanični srednji kurs će biti 120,5307 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

Vučić: Nismo se pitali o puštanju Šešelja

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ističe da Srbiju niko nije pitao kada Vojislav Šešelj treba da bude pušten iz Haga i dodaje da se Srbija nije mešala u odluke o njegovom puštanju na privremenu slobodu.

"Pentaksim" uskoro u prodaji

Petovalentna vakcina "pentaksim" za bebe dobila je sertifikat o potvrdi kvaliteta od Agencije za lekove Srbije i uskoro će biti na tržištu.