Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Miševi mu pojeli 500 evra ušteđevine

Građevinski radnik star 55 godina iz Nove Varoši kaže da su mu miševi izgrizli pet novčanica od po 100 evra, koje je sakrio ispod ćilima u spavaćoj sobi.

Otkazani brojni letovi zbog vulkana

Približno 40 letova na unutrašnjim linijama otkazano je danas na južnom japanskom ostrvu Kjušu zbog gustog pepela i dima koji izbijaju iz kratera najvećeg aktivnog vulkana Aso, javile su agencije.

Grci u generalnom štrajku

Vodeći grčki sindikati, nezadovoljni najavljenim otpuštanjima i reformama penzionog sistema, stupili su danas u 24-časovni štrajk koji je paralisao mnoge službe u zemlji.

RFZO: Participacija za lekove ostaje 50 dinara

Participacija za lekove sa A liste neće biti veća od 50 dinara, kaže direktor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) Momčilo Babić, koji poručuje da neće biti nestašice lekova.

Poginulo 11 rudara u Kini

Najmanje 11 rudara poginulo je u eksploziji koja se dogodila u rudniku uglja Songlin na jugu Kine, izvestili su danas kineski mediji.

Zbog ebole traže 5.000 lekara

Evropska komisija zatražila je 5.000 lekara iz zemalja Evropske unije koji bi bili poslati u zapadnu Afriku da tamo pomognu lečenju obolelih od ebole.

Protest ispred ambasade SAD u Londonu

Više hiljada ljudi protestovalo je ispred američke ambasade u Londonu u znak solidarnosti sa demonstrantima širom SAD zbog ubistva crnog tinejdžera koga je usmrtio beli policajac.

Iznad cenzusa SNS, SPS, DS i Dveri

Da su danas izbori, SNS bi osvojila glasove više od polovine onih koji bi izašli na birališta (oko 66 odsto), pokazalo je novembarsko istraživanje agencije "Ipsos". Za SPS Ivice Dačića glasalo bi oko 10 odsto, dok bi se u Skupštini našli još samo DS (6 odsto) i Dveri (5 odsto).

Otkriće: Grafen propušta protone

Zahvaljujući otkriću za koje stručnjaci kažu da će izvršiti revoluciju u tehnologiji gorivnih ćelija, naučnici u Velikoj Britaniji su ustanovili da grafen, najtanji, najjači i najneporozniji poznati materijal zapravo propušta protone.