Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Južni tok nepotreban?

Rusija će graditi gasovod Južni tok samo ukoliko Evropi bude potrebno smanjenje rizika koje nosi tranzit gasa kroz Ukrajinu, izjavio je ruski ministar za ekonomski razvoj Aleksej Ulokajev.

Jak zemljotres u Indoneziji

Zemljotres jačine 7 stepeni Rihterove skale pogodio je Molučka ostrva u Indoneziji, saopštio je Američki geološki zavod.

Slovenija: Srbin uhvaćen sa kamionom punim kokaina

Vozač kamiona, 39-godišnji državljanin Srbije, uhapšen je danas u Sloveniji jer je u njegovom vozilu prilikom policijske kontrole pronađeno oko 68 kilograma kokaina, pored još 107 kilograma, pronađenih u drugom kamionu, rekao je u Kopru šef kriminalističke policije Dean Jurič.

Voće od početka godine poskupelo 52%

Natprosečan rast cena, u periodu januar-septembar, u rasponu od 2,4 odsto do 52 odsto, evidentiran je kod grupa, koje u ukupnom obuhvatu čine 42,3 odsto, pokazuje analiza Ministarstva trgovine.

Lična karta Andreja Vučića falsifikat

Policija je utvrdila da je lična karta Andreja Vučića, brata srpskog premijera, falsifikovana, a istraga će utvrditi ko je omogućio dalje radnje s tim falsifikatom, izjavio je ministar policije Nebojša Stefanović.

Protesti širom Amerike zbog ubistva Majkla Brauna

Protestujući zbog odluke porote u gradu Fergusonu, država Misuri, da se ne podigne optužnica protiv policajca Darena Vilsona, koji je u avgustu ubio nenaoružanog Afroamerikanca Majkla Brauna, oko 300 demonstranata su danas uklonili barikade i došli ispred zgrade federalnog suda u centru grada Sent Luisa.