Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Dinar sutra slabiji za 6 para

Dinar će sutra oslabiti prema evru šest para i zvanični srednji kurs će biti 120,5307 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

Vučić: Nismo se pitali o puštanju Šešelja

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ističe da Srbiju niko nije pitao kada Vojislav Šešelj treba da bude pušten iz Haga i dodaje da se Srbija nije mešala u odluke o njegovom puštanju na privremenu slobodu.

"Pentaksim" uskoro u prodaji

Petovalentna vakcina "pentaksim" za bebe dobila je sertifikat o potvrdi kvaliteta od Agencije za lekove Srbije i uskoro će biti na tržištu.

Gde se čuva kulturno blago Srbije?

Nedavno je ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac najavio da će Muzej savremene umetnosti u Beogradu biti otvoren sledeće godine, a Narodni muzej 2016. godine, međutim stanje u kulturnim institucijama u gradovima Srbije je slično kao i u onim u prestonici.

Bogićeviću do 30 dana pritvora

Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je pritvor do 30 dana za generalnog direktora koncerna "Farmakom MB" Miroslava Bogićevića i još šestoro uhapšenih u vezi sa zloupotrebama u "Privrednoj banci".

Optužni predlog protiv bahatog brojača putnika

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv Stefana Đikanovića koji je 12. novembra, kao brojač putnika u gradskom prevozu na tramvajskoj liniji broj dva, šutirao starijeg čoveka dok je pokušavao da uđe u vozilo.

Najviše žalbi na kvalitet obuće

Oko 15 odsto svih žalbi potrošača u Srbiji odnosi se na kvalitet obuće, posebno sportske obuće, oko 10 odsto se odnosi na kvalitet mobilnih telefona, nakon čega slede telekomunikacione usluge, izjavila je Vesna Novaković, pomoćnica ministra u sektoru za zaštitu potrošača u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

Protest u Pjongjangu protiv rezolucije UN

Građani Severne Koreje izašli su danas u velikom broju na ulice Pjongjanga kako bi protestovali protiv rezolucije Ujedinjenih nacija u kojoj se osuđuje stanje ljudskih prava u njihovoj zemlji.

Poziv da se bojkotuje plaćanje vrtića

Beograđanka Lana Kostić pozvala je roditelje u tom gradu da se udruže i da odbiju da plaćaju 72,8 odsto od ekonomske cene boravka dece u vrtićima, jer je ta cena "nezakonita".

Birokratija košta srpsku privredu 1,4 milijarde evra

Birokratski troškovi i papirologija koštaju srpsku privredu 1,4 milijarde evra godišnje, a samo na štampanje dokumenata koje firme moraju da arhiviraju troši se u proseku 100.000 evra godišnje, zaključak je NALED-a.

Islamska država otmicama "zaradila" 45 miliona dolara

Džihadistička organizacija Islamska država (IS), koja drži pod kontrolom velike delove Sirije i Iraka, zaradila je tokom prošle godine između 35 i 45 miliona dolara tražeći otkupninu za ljude koje su oteli, izjavila je stručnjak Ujedinjenih nacija Jotsna Laldži.