Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Makedonija: Uhapšeno 14 sudija

U velikoj policijskoj akciji "Justicija" u Skoplju uhapšeno je 14 sudija i 11 službenika koji su osumnjičeni da su oštetili državu za više od 1,3 miliona evra.

Porodio ženu na parkingu bolnice

Mladi tehničar u kragujevačkom Kliničkom centru Nikola Cvetković postao je heroj dana, jer je porodio jednu trudnicu u krugu te zdravstvene ustanove, nadomak zgrade u kojoj je kragujevačko porodilište.

Podignuta optužnica protiv Marka Milićeva

Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu podnelo je danas optužni predlog protiv vozača "kantrimena" Marka Milićeva, koji je izazvao udes na Brankovom mostu, kada je poginuo Luka Jovanović.

U Srbiji osmoro umrlo od groznice Zapadnog Nila

U Srbiji je u 2014. godini registrovano osam smrtnih slučajeva koji se mogu dovesti u vezu sa infekcijom virusom groznice Zapadnog Nila, pokazao je izveštaj Instituta za javno zdravlje "dr Milan Jovanović Batutu".

EK: Napredak, sporna sloboda medija

Srbija je u protekloj godini ostvarila značajan napredak u oblasti evropskih integracija, ali su neophodni dodatni napori na sprovođenju reformi, pre svega u oblasti pravosuđa i borbe protiv korupcije, kao i normalizaciji odnosa sa Prištinom, konstatuje se u godišnjem izveštaju Evropske komisije koji je danas predstavljen u Briselu.

Priveden lekar jer je tražio mito

Niška policija privela je 55-godišnjeg M.S, zaposlenog u Kliničkom centru u Nišu, zbog sumnje da je od pacijenta zahtevao i primio novac da bi ga operisao.

O medijima birali reči

Evropska komisija je do poslednjeg trenutka razmatrala koji će rečnik biti upotrebljen u izveštaju o napretku Srbije u opisu situacije u medijima, saznaje Danas.

I Danska će verovatno priznati Palestinu

Brojni danski mediji pišu kako bi njihova zemlja, nakon što je Švedska donela odluku da prizna Palestinu kao nezavisnu državu, mogla biti sledeća zemlja koja će učiniti isto.

Policajci ne znaju šta je diskriminacija

Policajci ne pokazuju nikakvu spremnost da prijavljuju diskriminaciju na koju naiđu. Skoro polovina ispitanika iz kriminalističke policije (47 odsto) nema čak ni stav prema tome šta je diskriminacija.