Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

O medijima birali reči

Evropska komisija je do poslednjeg trenutka razmatrala koji će rečnik biti upotrebljen u izveštaju o napretku Srbije u opisu situacije u medijima, saznaje Danas.

I Danska će verovatno priznati Palestinu

Brojni danski mediji pišu kako bi njihova zemlja, nakon što je Švedska donela odluku da prizna Palestinu kao nezavisnu državu, mogla biti sledeća zemlja koja će učiniti isto.

Policajci ne znaju šta je diskriminacija

Policajci ne pokazuju nikakvu spremnost da prijavljuju diskriminaciju na koju naiđu. Skoro polovina ispitanika iz kriminalističke policije (47 odsto) nema čak ni stav prema tome šta je diskriminacija.

Zemljotres u Meksiku

Zemljotres jačine 6,2 stepena po Rihterovoj skali pogodio je Meksiko, saopštio je danas američki Geološki zavod.

Petrohemijom ćemo platiti gas?

Srbija bi svoje nagomilane obaveze prema "Gaspromu" za isporučeni gas mogla da namiri ustupanjem dela vlasništva u "Petrohemiji".

Najmanje 14 mrtvih na protestima u Turskoj

Najmanje 14 ljudi poginulo je tokom protesta širom Turske, organizovanih zbog odbijanja vlasti da sprovedu vojnu akciju protiv džihadista Islamske države i zauzimanja delova kurdskog strateškog grada u Siriji na granici s Turskom - Kobanea, objavili su turski mediji.

Otkazi žandarmima zbog Vučićevog brata?

Istraga o incidentu na Paradi ponosa kada su pripadnici Žandarmerije pretukli Andreja Vučića, Predraga Malog i dvojicu pripadnika "Kobri" utvrdila je da su žandarmi prekoračili svoja ovlašćenja.

Ratko Mladić zna ko je ubio gardiste?

Haški optuženik Ratko Mladić je na saslušanju povodom slučaja Topčider negirao umešanost u ubistvo gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića, ali je rekao da zna ko može da odgovori na pitanje šta se 5. oktobra 2004. dogodilo u vojnom objektu Karaš.

Pretukao i silovao snahu

Zaječarska policija uhapsila je večeras oko 20 sati Č.I. (52) rodom iz Negotina zbog sumnje da je najpre brutalno pretukao, a zatim silovao svoju snahu S.P.(19) iz zaječarskog sela Glogovica.

Jedna osoba poginula u zemljotresu u Kini

Najmanje jedna osoba je poginula, a više ih je povređeno u zemljotresu koji je danas pogodio kinesku provinciju Junan gde su vojska i vatrogasci pritekli u pomoć stanovništvu.

Hrvatska protiv ukidanja rominga

Hrvatska se nalazi među državama Evropske unije koje se protive novom evropskom propisu, koji bi od decembra 2015. potpuno ukinuo roming unutar EU.

U planu "crna lista" bahatih direktora

Javna rasprava o nacrtu zakona o sankcionisanju neodgovornih direktora trebalo bi da počne za dve nedelje, a očekuje se da će početi da se primenjuje 2015.