Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Srbija povećala izvoz oružja 100%

Izvoz naoružanja iz Srbije je 2013. godine bio 100 odsto veći u odnosu na 2012. godinu, preliminarni su podaci koje je saopštila načelnica u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Jasmina Roskić.

Zrenjanin: Zbog protestanata, splav postavljali noću

Vlasnik budućeg splava na gradskom jezeru Nikola Novaković, uz radnike, pokušali su sinoć krišom da postave ogradu za izgradnju novog splava, ali su ih sprečili protestanti, koji već tri nedelje "čuvaju" jezero od Novakovićevih planova za noćni provod.

Srbija katastrofalna po stare ljude

Srbija je među 96 zemalja u kojima živi 90% svetske populacije starije od 60 godina na 78. mestu po kvalitetu života starijih i slabije je pozicionirana nego godinu dana ranije.

400.000 na minimalcu

Za minimalnu zaradu od 21.000 dinara u Srbiji radi oko 400.000 ljudi, od kojih polovina ne prima ni taj iznos, kazao je sekretar Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) Zoran Mihajlović.

Subotica: Sve više migranata iz Indije

U poslednje vreme sve je više migranata koji dolaze iz Indije, a prema podacima sa koji raspolaže Centar za tražioce azila, broj migrana u Subotici nije povećan, ali je promenjena struktura.

Ubio ga posle sudara

U okolini Vranja, nakon manjeg saobraćajnog udesa, jedan vozač je iz pištolja ubio vozača drugih kola.

Stali vozovi iz Beograda zbog štrajka

Radnici preduzeća "Nega kola", koji su tokom noći blokirali železničku stanicu Beograd i depo u Zemunu, jutros su omogućili saobraćaj vozova u železničkoj stanici Beograd, što znači da vozovi mogu da stižu u stanicu i da sa nje polaze.

"Neoplanta" najbolja po mišljenju publike na BITEF-u

Gran pri "Mira Trailović" na 48. Bitefu dobio je reditelj Oliver Frljić za predstavu "Aleksandra Zec", u produkciji HKD teatra iz Rijeke i Međunarodnog festivala malih scena iz Rijeke, saopštio je sinoć žiri na kraju festivala u Bitef teatru.

Spasen posle 12 dana u pećini

Spasilačka ekipa izvukla je na površinu španskog speleologa nakon što je 12 dana bio zarobljen na 400 metara dubine u pećini na severoistoku Perua.

Krkobabić u "Pošti Srbije" deli bonuse od 35.000

Generalni direktor "Pošta Srbije" Milan Krkobabić tražio je od Vlade Srbije da mu odobri isplatu bonusa zaposlenima iz dobiti firme za 2013. godinu koji bi iznosio u proseku 35.000 dinara za svakog zaposlenog u tom preduzeću.

Danas protest studenata Filozofskog fakulteta u Beogradu

Studenti Filozofskog fakulteta u Beogradu najavili su da će danas od 12 časova protestovati na Platou ispred tog fakulteta jer njegova uprava još nije odgovorila na njihove zahteve, koje su dostavili pre nedelju dana, o smanjenju cene prijave ispita i budžetskom finansiranju produžene godine.