Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Kakav je srpski radnik?

Srbi su apsolutni rekorderi po broju lažnih bolovanja i izostajanjima s posla, ne samo u regionu već i u Evropi.

Počela distribucija vakcine protiv gripa

Institut za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" počeo je distribuciju vakcine protiv sezonskog gripa i one će u pojedinim domovima zdravlja biti dostupne već krajem sedmice.

Sremska Mitrovica: Prihod manji za osam odsto

Na 27. sednici Skupštine grada Sremska Mitrovica usvojen je izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu za prvih šest meseci tekuće godine, prema kojem je ostvareni prihod za oko osam procenata manji u odnosu na isti period prošle godine.

Od Uba do Lajkovca ponovo nema radnika

Gradnja deonice autoputa na Koridoru 11 od Ljiga do Preljine, koju radi azerbejdžanska firma, odvija se po planu, dok na deonici srpskih firmi od Uba do Lajkovca danas ponovo nije bilo radnika, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva.

Minimalac povećan na 28.000 dinara

Vlada Republike Srbije donela je odluku da visina minimalne cene rada u Srbiji u 2015. godini iznosi 121 dinar po radnom času, bez poreza i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje.

Uređaji traju koliko i garancija

Mobilni telefoni, šporeti, frižideri, mašine za veš i sitni kućni aparati nikada nisu bili pristupačniji, ali imaju sve kraći vek.

Suspenzija žandarma do kraja istrage

Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio da su brata premijera Aleksandra Vučića prebili žandarmi iz niškog odreda Žandarmerije i dodao da je pokrenuta istraga o tom slučaju.

Milojević: Advokati blokiraju rad pravosuđa

Novi predsenik Komisije za sprovođenje Nacionalne strategije reforme pravosuđa 2013 - 2018. godine Dragomir Milojević apelovao je na advokate da prestanu sa obustavom rada i da nastave pregovore sa nadležnim ministarstvima kako bi se prekinula blokada u radu srpskog pravosuđa.

Ponovo sukobi i žrtve u Donjecku

Najmanje tri osobe su poginule, a pet je povređeno u Donjecku koji je pod kontrolom proruskih aktivista, uprkos dogovoru o poštovanju prekida vatre.