Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Milojević: Advokati blokiraju rad pravosuđa

Novi predsenik Komisije za sprovođenje Nacionalne strategije reforme pravosuđa 2013 - 2018. godine Dragomir Milojević apelovao je na advokate da prestanu sa obustavom rada i da nastave pregovore sa nadležnim ministarstvima kako bi se prekinula blokada u radu srpskog pravosuđa.

Ponovo sukobi i žrtve u Donjecku

Najmanje tri osobe su poginule, a pet je povređeno u Donjecku koji je pod kontrolom proruskih aktivista, uprkos dogovoru o poštovanju prekida vatre.

Zrenjanin: Zbog posla uče nemački

Na raznim internet sajtovima, oglasnim tablama po svim većim gradovima u Srbiji, ali i u novinskim oglasima, nalazi se na desetine ponuda za posao u inostranstvu.

Subotica: Ne znaju gde sa uginulim životinjama

Izmene Zakona o veterini i njegovo usklađivanje sa normativima Evropske unije, po kojima više nije dozvoljeno samostalno skupljanje, prevoz i sahranjivanje uginulih životinja, donelo je stočarima iz Subotice i okoline velike glavobolje.

Utisak, a nije na listi

Pod pretpostavkom da smo se saglasili oko toga kako Utisak nedelje odavno više nema nikakav društveni uticaj niti svrhu - da li onda njenim preseljenjem sa jedne televizije na drugu gubi medijska kultura?

Pronađeno telo zatrpanog rudara

Spasioci i rudari su sat posle ponoći, u jami "Strmosten" Rudnika Rembas pronašli telo Željka Miletića, zatrpanog još od 23. septembra.

Stefanović zaprepašćen snimkom napada na Vučićevog brata

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Srefanović i direktor policije Milorad Veljović zaprepašćeni su snimkom koji je emitovan u medijima, a na kojem se vidi prebijanje Andreja Vučića, brata premijera Aleksandra Vučića i dvojice pripadnika Vojske Srbije.

EU i OEBS pozdravili Prajd

Komesar za proširenje Štefan File danas je u ime Evropske unije pozdravio održavanje Parade ponosa u Beogradu i osudio pretnje desničarskih organizacija pripadnicima LGBT populacije.

Dvoje dece poginulo na auto-mitingu

Dvoje dece je poginulo, a najmanje 15 ljudi je povređeno, kada je danas, tokom auto-mitinga u holandskom gradu Haksbergen, vozač kamiona poznatog kao "monster trak", izgubio kontrolu nad vozilom i uleteo u publiku, pokušavajući da izvede tačku, objavili su lokalni mediji.

LSV: Da li je hordama sada neko rekao da se ne pojave?

Liga socijaldemokrata Vojvodine ocenila je nakon održanog Prajda da je veoma važno što je država na taj način danas omogućila poštovanje sopstvenog Ustava, a time građanima garantovala bezbednost i pravo na slobodno okupljanje.