Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Omogućena onlajn trgovina zlatom

Britanska kraljevska kovnica novca "Rojal mint" pokrenula je danas novu internet platformu za trgovinu zlatnim i srebrnim novčićima koji mogu biti pohranjeni u trezorima kovnice ili dostavljeni na vrata kupaca.

Kurs dinara miruje

Dinar će sutra vredeti skoro isto kao i danas i zvanični srednji kurs biće 118,3562 dinara za evro.

Namešten konkurs za posao u Agenciji za borbu protiv korupcije

Na osnovu više prigovora jednog kandidata koji je posumnjao na nameštanje konkursa u Agenciji za borbu protiv korupcije za mesto saradnika u stručnoj službi, žalbena komisija agencije poništila je odluku o primanju u radni odnos najbolje rangiranog kandidata, a direktorka agencije Tatjana Babić utvrdila je da je konkursna komisija tom kandidatu omogućila povlašćen položaj.

Egipat: Suđenje zbog gej braka

Osmorica muškaraca uhapšeni su u Egiptu zbog pojavljivanja u video snimku "Gej brakovi" koji se raširio na internetu i njima će se sutra suditi zbog razvrata.

Subotica: Grad pomaže ugrožene u poplavama

Grad Subotica i subotički Crveni krst odazvali su se apelu koji je stigao iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i u toku današnjeg dana su uputili pomoć ugroženima u poplavama u vidu 14.560 litara flaširane vode.

Očuvanje mira nije moguće bez žena

Poštovanje ljudskih prava, ali i izgradnja i očuvanje mira u društvu nije moguće bez žena, ocenila je danas zamenica pokrajinskog ombudsmana Danica Todorov na panelu "Žene u uniformi".

Premijera filma o Tesli 4. oktobra

Dokumentarni film posvećen poslednjoj laboratoriji Nikole Tesle na Long Ajlendu u SAD, biće premijerno prikazan 4. oktobra u hotelu Njujorker u kojem je veliki naučnik preminuo 1943. godine.

Krao motore po celoj Srbiji

Beogradska policija privela je muškarca koji je u proteklih godinu dana krao motocikle koji su se prodavali putem oglasa u više gradova Srbije i pozvala građane koji sumnjaju da su pokradeni da im se jave.

Od sutra nova novčanica od 10 evra

Nova novčanica od 10 evra biće sutra puštena u opticaj. Kao i nova novčanica od 5 evra i ova sadrži nekoliko poboljšanja što se tiče zaštite.