Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Saradnju Rusije u EU primeniti na Južnom toku

Gasovod Severni tok, koji direktno povezuje Rusiju i Nemačku i u koji je uloženo 7,4 milijarde evra, predstavlja izuzetan primer saradnje Rusije i zemalja EU, koja može da se primeni u projektu Južni tok, poručili su u rukovodioci Severnog toka i nemačkog Vinteršala.

Srbija poslala pozitivnu sliku u svet

Parada ponosa završena je šetnjom pripadnika LGBT populacije i građana koji ih podržavaju i obraćanjem organizatora i učesnika. Predstavnici stranih ambasada rekli su da je ovo istorijski dan za Srbiju, koja je poslala pozitivnu sliku u svet.  

Automatskom puškom pretio policiji

Beogradska policija privela je dvojicu muškaraca u centru Beograda, posle desetominutnih pregovora, pošto je jedan od njih policiji pretio automatskom puškom.

Posao za 8.000 ljudi za godinu dana

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić kaže da država od njegove posete Nemačkoj može da očekuje "ozbiljnu investiciju" u svinjarstvu i 8.000 novih radnih mesta.

Bajatović: Vojvođanska vlast "apsolutno katastrofalna"

Potpredsednik SPS-a i direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović izjavio je danas da je politika DS-a i LSV-a u Vojvodini pala i dodao da je izlaz iz krize u pokrajini u izborima, ukoliko demokrate nastave svoju "autističnu politiku".

Šabić: Velik broj žalbi, problemi postoje

Međunarodni dan prava javnosti da zna obeležava se danas, a tim povodom poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić kaže da je Srbija napravila pomak u oblasti slobode pristupa informacijama od javnog značaja, ali i da veliki broj žalbi koje dobija govori da je problema još uvek mnogo.

Sveštenik na čelu antigej parade?

Sveštenik koji je 2001. predvodio huligane, protivnike održavanja prve gej parade, najavio da će danas biti na čelu antigej kolone, u kojoj će se naći i Boško Obradović iz Dveri.

Ubijen vođa kruševačkog klana

Kako RTS nezvanično saznaje, u Kruševcu je noćas oko 3 sata, ubijen G.O.(37), koji je nakon akcije "Sablja" preuzeo vođstvo nad pripadicima "kruševačkog klana".

Vrdnik: Otvara se etno-selo

Banjsko naselje Vrdnik početkom naredne godine proširiće turističku ponudu. Pored banje "Termal", manastira i luksuznog hotela, posetioci će moći da uživaju i u etno-naselju, čija je izgradnja u toku.

Muškarac upucan u Beogradu

Jedan muškarac (40) ustreljen je sinoć u Kosmajskoj ulici u Beogradu, rekla je agenciji Beta portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

Sud upozorava o skupu visokog rizika

U noćašnjem saopštenju povodom mogućeg održavanja manifestacija visokog rizika, pod naslovom "Presude po hitnom postupku", Viši prekršajni sud u Beogradu ukazuje da "sva lica koja policija bude privela dežurnom sudiji Prekršajnog suda, mogu se nadati da će biti procesuirana po hitnom postupku".

Parada ponosa se održava po planu

Uprkos protestima i manjim incidentima na ulicama Beograda, šetnja u okviru Parade ponosa, centralnim gradskim ulicama biće danas održana kako je i planirano.

Libija moli za pomoć međunarodnu zajednicu

Libijske vlasti pozvale su međunarodnu zajednicu u pomoć u borbi protiv islamističkih milicija, koje su preuzele kontrolu nad zgradama vlade i poručile da Ujedinjene nacije moraju da uvedu sankcije protiv islamista i zaustave širenje terorizma na severu Afrike.

I vlada Liberije na udaru ebole

Zamenica ministra zdravlja Liberije Bernis Dan dobrovoljno je otišla u 21-dnevni karantin zbog sumnje da je zaražena ebolom.