Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Minimalac povećan na 28.000 dinara

Vlada Republike Srbije donela je odluku da visina minimalne cene rada u Srbiji u 2015. godini iznosi 121 dinar po radnom času, bez poreza i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje.

Uređaji traju koliko i garancija

Mobilni telefoni, šporeti, frižideri, mašine za veš i sitni kućni aparati nikada nisu bili pristupačniji, ali imaju sve kraći vek.

Suspenzija žandarma do kraja istrage

Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio da su brata premijera Aleksandra Vučića prebili žandarmi iz niškog odreda Žandarmerije i dodao da je pokrenuta istraga o tom slučaju.

Milojević: Advokati blokiraju rad pravosuđa

Novi predsenik Komisije za sprovođenje Nacionalne strategije reforme pravosuđa 2013 - 2018. godine Dragomir Milojević apelovao je na advokate da prestanu sa obustavom rada i da nastave pregovore sa nadležnim ministarstvima kako bi se prekinula blokada u radu srpskog pravosuđa.

Ponovo sukobi i žrtve u Donjecku

Najmanje tri osobe su poginule, a pet je povređeno u Donjecku koji je pod kontrolom proruskih aktivista, uprkos dogovoru o poštovanju prekida vatre.

Zrenjanin: Zbog posla uče nemački

Na raznim internet sajtovima, oglasnim tablama po svim većim gradovima u Srbiji, ali i u novinskim oglasima, nalazi se na desetine ponuda za posao u inostranstvu.

Subotica: Ne znaju gde sa uginulim životinjama

Izmene Zakona o veterini i njegovo usklađivanje sa normativima Evropske unije, po kojima više nije dozvoljeno samostalno skupljanje, prevoz i sahranjivanje uginulih životinja, donelo je stočarima iz Subotice i okoline velike glavobolje.

Utisak, a nije na listi

Pod pretpostavkom da smo se saglasili oko toga kako Utisak nedelje odavno više nema nikakav društveni uticaj niti svrhu - da li onda njenim preseljenjem sa jedne televizije na drugu gubi medijska kultura?

Pronađeno telo zatrpanog rudara

Spasioci i rudari su sat posle ponoći, u jami "Strmosten" Rudnika Rembas pronašli telo Željka Miletića, zatrpanog još od 23. septembra.