Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Od ponedeljka nadzor nad virusom gripa

Nadzor nad virusom gripa u novoj sezoni počinje od ponedeljka 29. septembra, prema preporukama Svetske zdravstvene organizacije (SZO), najavili su u Institutu za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Zaplenjeno 13 miliona lažnih evra

Rumunska policija saopštila je da je zaplenila rekordnu količinu lažnih novčanica u vrednosti od 13 miliona evra u operaciji sprovedenoj u saradnji sa italijanskim kolegama.

Sporazum Ukrajine i Rusije o gasu

Ukrajina će otplatiti 3,1 milijardu dolara duga Rusiji u zamenu za zajamčene isporuke gasa u zimskim mesecima, navodi se u predlogu posle pregovora u Berlinu u kojima je posredovala Evropska unija.

Potraga za osobom koja je opljačkala guvernerku

Crnogorska policija saopštila je danas da intenzivno traga za osobom koja je krajem prošle nedelje u hotelskoj sobi u Budvi ukrala lične stvari guvernerke Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanke Tabaković.

Policajci nastavljaju štrajk

Članovi pet policijskih sindikata nastaviće štrajk zbog lošeg materijalnog položaja, izjavio je predstavnik Nezavisnog sindikata policije (NSP) Vladimir Lukić.

Rusija: Strano vlasništvo u medijima do 20 odsto

Poslanici donjeg doma ruskog parlamenta usvojili su danas, bez prethodne debate, zakon kojim se ograničava strano vlasništvo u medijima na 20 odsto, što bi moglo ugroziti opstanak nekih od najuglednijih nezavisnih medija u Rusiji.

Advokati Vojvodine poštuju odluku o štrajku

Advokatska komora Vojvodine (AKV) saopštila je da će se pridržavati odluke Skupštine Advokatske komore Srbije o obustavi rada do ispunjenja zahteva advokata i pozvala kolege na solidarnost.

Sombor: Plata znatno niža od prosečne

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku prosečna zarada u Zapadnobačkom okrugu u avgustu ove godine iznosila je 38.182 dinara. Somborska prosečna zarada kaska za republičkom više od devet i po hiljada dinara.