Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Rusija: Strano vlasništvo u medijima do 20 odsto

Poslanici donjeg doma ruskog parlamenta usvojili su danas, bez prethodne debate, zakon kojim se ograničava strano vlasništvo u medijima na 20 odsto, što bi moglo ugroziti opstanak nekih od najuglednijih nezavisnih medija u Rusiji.

Advokati Vojvodine poštuju odluku o štrajku

Advokatska komora Vojvodine (AKV) saopštila je da će se pridržavati odluke Skupštine Advokatske komore Srbije o obustavi rada do ispunjenja zahteva advokata i pozvala kolege na solidarnost.

Sombor: Plata znatno niža od prosečne

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku prosečna zarada u Zapadnobačkom okrugu u avgustu ove godine iznosila je 38.182 dinara. Somborska prosečna zarada kaska za republičkom više od devet i po hiljada dinara.

Zrenjanin: "Juko" na prodaju

Stečajni upravnik kompanije Juko iz Žitišta, na osnovu rešenja stečajnog sudije Privrednog suda u Zrenjaninu, oglasio je prodaju nepokretne imovine tog preduzeća.

Mediji i civilni sektor saveznici u medijskoj reformi

Mediji i civilni sektor moraju da budu saveznici u realizaciji medijske reforme i da zajednički učestvuju u stvaranju kritičke javnosti, bez koje nema napretka u društvu, rečeno je na okruglom stolu u organizaciji ANEM-a.

"Bravacasa" nagradila najbolje arhitekte

"Bravacasa", najpopularniji magazin o uređenju enterijera, prvi put je dodelio nagrade za najbolje uređen enterijer stambenog, ugostiteljskog i poslovnog prostora.

Janković: Država odgovorna zbog smrti troje mališana

Zaštitnik građana Saša Janković ocenio je danas da veliki deo odgovornosti za požar u kome je troje dece stradalo u romskom naselju na Novom Beogradu, snose država i lokalna zajednica "svojim nečinjenjem i ignorisanjem nehumanih uslova života Roma".