Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

FOTO: Golim grudima protiv islamista

Aktivistkinje iz grupe Femen u Francuskoj okupile se u Parizu, gde su obnažile grudi i s plastičnim puškama pozvale na ujedinjenje protiv ekstremista iz ID.

Sporazum DS i Zajedno za Šumadiju

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić i predsednik stranke Zajedno za Šumadiju Veroljub Stevanović potpisali su danas sporazum o saradnji dve stranke od lokalnog, preko pokrajinskog do republičkog nivoa.

Islamisti odsekli glavu otetom Francuzu

Alžirski džihadisti povezani sa ekstremističkom organizacijom Islamska država odsekli su glavu francuskom taocu koga su oteli u Alžiru, a video snimak pogubljenja su danas postavili na Internetu, po isteku 24-časovnog roka koji su dali Parizu da obustavi vazdušne napade na ID u Iraku.

Islamisti prete predsedniku Češke

Češki predsednik Miloš Zeman izjavio je danas da je u njegovu kancelariju stiglo preteće pismo zbog odluke Vlade da pomogne kurdskim snagama u Iraku u borbi protiv radikalne islamističke organizacije "Islamska država".

Predstavljen brzi voz Srbije

Švajcarska kompanija "Štadler" predstavila je danas na jednom od najvećih svetskih međunarodnih sajmova transporta "Innotrans" u Berlinu novi "Flirt" voz koji je proizveden za potrebe "Železnica Srbije".

Zaječar ostao bez javnog prevoza

Više hiljada Zaječaraca i meštana okolnih sela u sredu je uzalud čekalo gradski i prigradski prevoz, ali nijednog autobusa nije bilo.

Srbija duguje 21,9 milijardi evra

Javni dug Srbije je od početka godine do kraja avgusta porastao za 1,7 milijardi evra, pokazuju najnoviji podaci Ministarstva finansija.

Štrajk policije u petak

Zbog, kao kažu, loših uslova rada i zbog toga što im ističe kolektivni ugovor, nezavisni sindikat policije (NSP) najavio je da će u petak, 26. septembra, početi generalni štrajk, sa još tri policijska i jednim vatrogasnim sindikatom.

Uhvaćeni sa 14 paketića heroina

Novosadska kriminalistička policija podnela je krivičnu prijavu protiv jednog Novosađanina (36) i jednog Futožanina (37) zbog  sumnje da su prodavali drogu.