Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Prijave zbog posedovanja narkotika

Jedan 33-godišnji Novosađanin osumnjičen je za proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, jer je policija kod njega pronašla semenke indijske konoplje.

"Jezik je postao sredstvo razdvajanja"

Pokrajinski zaštitnik građana ukazao je, povodom 26. septembra - Evropskog dana jezika, da se, uprkos tome što postoje preduslovi za negovanje i održavanje jezičke raznolikosti u Vojvodini, u praksi pokazuje da je jezik postao sredstvo razdvajanja, stvaranja tenzija i dnevno-političkog manipulisanja.

Uhvaćen u krađi

Jedan 34-godišnji Novosađanin uhvaćen je, jutros, posle dojave građana o obijanju automobila, na parkingu u širem centru grada.

Poginuo pešak u Sremskoj Kamenici

Jedan pešak poginuo je jutros u saobraćajnoj nesreći u Sremskoj Kamenici, a nezvanično se saznaje da je na njega naleteo "folksvagen" novosadskih registarskih tablica.

Nemačka ukida zabranu incesta?

Zakoni koji brane incest između brata i sestre u Nemačkoj uskoro bi mogli da budu ukinuti nakon izjave državnog Etičkog komiteta da oni predstavljaju neprihvatljivo mešanje u prava pojedinca na seksualno samodeterminaciju, prenosi "Telegraph".

Subotica dobija Ulicu Verice Barać

Skupština grada Subotica usvojila je odluku da jedna od ulica u Subotici bude nazvana po Verici Barać nekadašnjoj predsednici Saveta za borbu protiv korupcije.

"Ako advokati nastave ucenu vratićemo stari zakon"

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je da advokati štrajkom parališu državu i pravosuđe i da kroz advokatske komore ucenjuju kolege koje žele da rade, kao i da se među najglasnijima u štrajku nalaze oni koji zastupaju pojedine okrivljene koji su u žiži srpske javnosti.