Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Nemačka ukida zabranu incesta?

Zakoni koji brane incest između brata i sestre u Nemačkoj uskoro bi mogli da budu ukinuti nakon izjave državnog Etičkog komiteta da oni predstavljaju neprihvatljivo mešanje u prava pojedinca na seksualno samodeterminaciju, prenosi "Telegraph".

Subotica dobija Ulicu Verice Barać

Skupština grada Subotica usvojila je odluku da jedna od ulica u Subotici bude nazvana po Verici Barać nekadašnjoj predsednici Saveta za borbu protiv korupcije.

"Ako advokati nastave ucenu vratićemo stari zakon"

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je da advokati štrajkom parališu državu i pravosuđe i da kroz advokatske komore ucenjuju kolege koje žele da rade, kao i da se među najglasnijima u štrajku nalaze oni koji zastupaju pojedine okrivljene koji su u žiži srpske javnosti.

Spasioci još nisu stigli do zatrpanog rudara

Generalni direktor Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja Vladan Milošević izjavio je jutros da spasioci još nisu stigli do rudara Željka Miletića (37) koji je zatrpan u utorak ujutru u 8.30 sati u jami Strmosten rudnika "Rembas".

"Crkva podstiče atmosferu nasilja"

Izjave patrijarha Irineja povodom predstojeće Parade ponosa su opasne, nehrišćanske i podstiču atmosferu nasilja u društvu, smatraju stranke.

Bačka Palanka: Pacovi šetaju ulicama

Udruženje "Za Bačku Palanku", koje u lokalnom parlamentu ima tri odbornika, u svom saopštenju za javnost ukazuje na pojavu da ulicama, čak i u samom centru varoši šetaju pacovi, jer nisu funkcionisale fekalna i atmosferska kanalizacija.

200 naprednjaka ima duple funkcije?

Više funkcija na različitim nivoima vlasti obavlja 200 članova SNS-a i oni će morati do naredne nedelje da odaberu samo jednu ili im preti isključenje iz stranke.