Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Spasioci još nisu stigli do zatrpanog rudara

Generalni direktor Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja Vladan Milošević izjavio je jutros da spasioci još nisu stigli do rudara Željka Miletića (37) koji je zatrpan u utorak ujutru u 8.30 sati u jami Strmosten rudnika "Rembas".

"Crkva podstiče atmosferu nasilja"

Izjave patrijarha Irineja povodom predstojeće Parade ponosa su opasne, nehrišćanske i podstiču atmosferu nasilja u društvu, smatraju stranke.

Bačka Palanka: Pacovi šetaju ulicama

Udruženje "Za Bačku Palanku", koje u lokalnom parlamentu ima tri odbornika, u svom saopštenju za javnost ukazuje na pojavu da ulicama, čak i u samom centru varoši šetaju pacovi, jer nisu funkcionisale fekalna i atmosferska kanalizacija.

200 naprednjaka ima duple funkcije?

Više funkcija na različitim nivoima vlasti obavlja 200 članova SNS-a i oni će morati do naredne nedelje da odaberu samo jednu ili im preti isključenje iz stranke.

Istraga zbog prevare sa mađarskim državljanstvom

Mađarska policija je pokrenula istragu zbog sumnje da je jedan srpski državljanin organizovao mrežu žena, državljanki Mađarske, koje su iz finansijske koristi sklapale brakove sa muškarcima iz Srbije, rekla je danas portparolka nacionalne policije Viktorija Ciser Kovač.

Parada ponosa treba da se održi

Predstavnici više političkih stranaka složili su se večeras da Parada ponosa treba da bude održana ocenjujući da je pravna regulativa u borbi protiv diskriminacije dobra, ali da je problem u sprovođenju zakona.

FOTO: Golim grudima protiv islamista

Aktivistkinje iz grupe Femen u Francuskoj okupile se u Parizu, gde su obnažile grudi i s plastičnim puškama pozvale na ujedinjenje protiv ekstremista iz ID.