Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Subotica: Grad pomaže ugrožene u poplavama

Grad Subotica i subotički Crveni krst odazvali su se apelu koji je stigao iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i u toku današnjeg dana su uputili pomoć ugroženima u poplavama u vidu 14.560 litara flaširane vode.

Očuvanje mira nije moguće bez žena

Poštovanje ljudskih prava, ali i izgradnja i očuvanje mira u društvu nije moguće bez žena, ocenila je danas zamenica pokrajinskog ombudsmana Danica Todorov na panelu "Žene u uniformi".

Premijera filma o Tesli 4. oktobra

Dokumentarni film posvećen poslednjoj laboratoriji Nikole Tesle na Long Ajlendu u SAD, biće premijerno prikazan 4. oktobra u hotelu Njujorker u kojem je veliki naučnik preminuo 1943. godine.

Krao motore po celoj Srbiji

Beogradska policija privela je muškarca koji je u proteklih godinu dana krao motocikle koji su se prodavali putem oglasa u više gradova Srbije i pozvala građane koji sumnjaju da su pokradeni da im se jave.

Od sutra nova novčanica od 10 evra

Nova novčanica od 10 evra biće sutra puštena u opticaj. Kao i nova novčanica od 5 evra i ova sadrži nekoliko poboljšanja što se tiče zaštite.

Titula dalaj lame se gasi

Vođa tibetanskih budista, koji nosi titulu dalaj lame, čije je svetovno ime Daincin Gijaco, saopštio je da se njegovom smrću gasi ova šestovekovna služba poglavara.

LSV: Politika SVM je kontradiktorna i nejasna

Politika Saveza vojvođanskih Mađara je nejasna i kontradiktorna jer brzo menjaju mišljenje o deklaraciji za promenu Ustava Srbije, kazao je predsednik poslaničkog kluba Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Vojvodine Branislav Bogaroški.

Premijer Novog Zelanda neće britanski simbol

Novozelandski premijer Džon Kej izjavio je danas, posle pobede svoje stranke desnog centra na parlamentarnim izborima, da je krajnje vreme da se sa zastave Novog Zelanda ukloni simbol britanske vlasti "Union Jack".

Jesen počinje sutra

Jesen će početi sutra, 23. septembra, u 04.29 časova, rečeno je u Astronomskom društvu "Ruđer Bošković".

I osuđenici imaju godišnji odmor

Zakon o izvršenju krivičnih sankcija koji je počeo da se primenjuje od 1. septembra predviđa i pravo osuđenika na godišnji odmor, naknadu, pa čak i nagradu za postignute uspehe.

Samospalio se student na Tibetu

Tibetanski student Lhamo Taši preminuo je nakon što se samospalio, saopštila je danas organizacija za zaštitu ljudskih prava Slobodni Tibet sa sedištem u Londonu.