Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Vršac: Antifašistički protest zbog Hercega

Organizacija Antifašisti Vršca protestovala je danas jer se u tom gradu organizuje svečanost u čast Ferenca Hercega, koji je bio "vatreni pristalica mađarskog fašističkog diktatora" Mikloša Hortija u Drugom svetskom ratu.

Vlada zatražila smenu direktora Železnica

Vlada Srbije preporučila je danas Skupštini "Železnica Srbije" da smeni izvršne direktore i članove Odbora direktora tog akcionarskog društva Svetozara Ćapina i Predraga Jankovića.

Bajatović: Gas poskupljuje od 1. januara

Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović, najavio je da će od 1. januara sledeće godine naplata računa za gas morati da bude stoprocentna, kao i da će doći do povećanja cene gasa.

Proglašena lista ukrajinske nacionalne manjine

Republička izborna komisija proglasila je danas izbornu listu Kalina-Petar Zakamarok, za neposredne članove Nacionalnih saveta ukrajinske nacionalne manjine na izborima koji su raspisani za 26. oktobar.

"Nema prepreke za gradnju Južnog toka"

Radovi na početku izgradnje gasovoda "Južni tok" kroz Srbiju treba da počnu krajem oktobra, jer ne postoji nijedan problem da se to uradi, izjavio je danas direktor kompanije Južni tok Srbija Dušan Bajatović.

Počinje Bitef

Međunarodni pozorišni festival Bitef otvoriće večeras u Domu omladine Beograda hrvatski reditelj Borut Šeparović, čijom predstavom "A gde je revolucija stoko" u izvođenju trupe "Montažstroj" počinje glavni program.

Nikolić: Mačkov kamen je srpski Termopil

Mačkov kamen je srpski Termopil, svetilište, učionica istorije i ponosa, rekao je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić na obeležavanju stogodišnjice boja koji se tu odigrao.

Cena kod notara smanjena za 60 odsto

Visina tarife javnog beležnika za sačinjavanje založne izjave za stavljanje nekretnine pod hipoteku prilikom uzimanja stambenog kredita smanjena je za 60 odsto, kažu u Ministarstvu pravde.

Uskoro popis svih agencija

Država uskoro počinje popis svih agencija, uprava, kancelarija i raznih ispostava kako bi se napravio registar tih tela i smanjili troškovi zbog nepotrebnog preklapanja poslova.

Ugroženo istorijsko blago Iraka i Sirije

Više od 5.000 godina brojne civilizacije ostavile su svoj trag u današnjem severnom Iraku i istočnoj Siriji, a veći deo tog arheološkog blaga sada je pod kontrolom ekstremista koji su i uništili neke od predmeta.

Korišćenje službenih kola: Iste relacije - različite kilometraže

Provera upotrebe službenih vozila budžetskih korisnika pokazala je da postoje zloupotrebe, izjavio je državni revizor Radoslav Sretenović istakavši da Srbija nema uređen sistem za to, te da, osim što nedostaju podaci, ne postoji ni zakon koji reguliše raspolaganje službenim vozilima.

Gradi se manje stanova

Prema broju izdatih dozvola, u julu je prijavljena izgradnja 763 stana s prosečnom površinom 73,4 kvadratna metra, a broj stanova je manji je za 1,7 odsto nego u julu 2013. godine, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku.