Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Islamska država zauzela 60 kurdskih sela

Pripadnici ektremističke Islamske države (IS), zauzeli su, tokom dvodnevne munjevite kampanje, 60 kurdskih sela u blizini turske granice, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Četvrtina Amerikanaca za otcepljenje

Skoro četvrtina Amerikanaca, 24 odsto anketiranih, želi da se njihove države otcepe od Sjedinjenih Američkih Država, pokazala je Rojters/Ipsos anketa.

Otvorena džamija za gejeve

U Kejptaunu je danas otvorena džamija za homoseksualce u kojoj su muškarci i žene jednako tretirani, saopšteno je u Južnoj Africi.

Plene imovinu Sakašvilija

Sud u Tbilisiju naložio je zaplenu imovine bivšeg predsednika Mihaila Sakašvilija i njegove porodice, pošto je on optužen za zloupotrebu službenog položaja.

Otkrivena 103 radnika "na crno"

Inspektori rada su u samo dva vanredna inspekcijska nadzora zatekli 103 osobe na radu "na crno", od kojih je većina - 96 - zatečena u Pčinjskom okrugu.

Dinar u ponedeljak 27 para jači

Dinar će u ponedeljak, 22. septembra, nastaviti četvorodnevni rast kursa prema evru i to za 0,2 odsto ili 27 para, tako da će zvanični srednji kurs iznositi 118,3312 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Sarkozi se vraća u politiku

Bivši francuski predsednik Nikolas Sarkozi objavio je danas na svojoj oficijalnoj Fejsbuk stranici da se vraća na političku scenu ove zemlje, i da će se kandidovati na izborima za predsednika političke partije UMP.