Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Ćorović: Promena prezimena - priča za jedno leto

Poslanica u Skupštini Srbije izabrana na listi Demokratske stranke Aida Ćorović ocenila je da "apsolutno brani pravo Esada Džudževića da promeni prezime, ali da ne podržava korišćenje tog čina u političke svrhe".

Nedostaje još 277 javnih beležnika

Ministar pravde Nikola Selaković poručio je da javni beležnici svojim delovanjem treba da učine pravni promet u Srbiji znatno boljim, kvalitetnijim i zakonitijim, istakavši da našoj zemlji nedostaje još 277 javnih beležnika.

"Sačekati bolju cenu za Galeniku"

Vršilac dužnosti direktora Galenike, koja se našla na spisku od 502 firme za prodaju, Živomir Novaković smatra da će za tu kompaniju biti teško naći kupca u ovom trenutku zbog, kako kaže, negativnog kapitala tog preduzeća.

Novi sukobi u Južnom Sudanu

U Južnom Sudanu su danas izbili novi sukobi, u gradu Bentiju, gde se u kampu Ujedinjenih nacija nalazi više od 40.000 civila, saopštila je humanitarna organizacija CARE.

Pančevo: Oslobađanjem od dugova do opstanka Petrohemije i Azotare

Izlazak Petrohemije i Azotare iz restrukturiranja je državni problem koji ona mora da reši, jer za državu to ne sme da bude problem, izjavio je Ljubiša Nestorović, član Predsedništva Saveza samostalnih sindikata Srbije, nakon razgovora sa premijerom Aleksandrom Vučićem.

Pustili pse na žandarma pa ga tukli

Pripadnik Žandarmerije Srećko Nestorović napadnut je rano jutros na autobuskom stajalištu kod novog mosta na Adi Ciganliji i tom prilikom je zadobio telesne povrede.

Subotica: U Domu zdravlja ima MMR vakcina

U Doma zdravlja Subotica još uvek ima MMR vakcina, te se pozivaju roditelji koji još nisu vakcinisali svoju decu da to učine u Službi za zdravstvenu zaštitu žene i dece, tzv. Dečijem dispanzeru.

Nemci podržavaju ulazak ruskog konvoja u Ukrajinu

Ministri spoljnih poslova Rusije i Nemačke, Sergej Lavrov i Frank-Valter Štajnmajer, složili su se danas da je neophodno uložiti sve napore da bi se osiguralo da se ruska humanitarna pomoć bezbedno i što pre dopremi sukobima pogođenim oblastima u Ukrajini.

Letnja akademija promoviše kvalitete Vojvodine

Ovogodišnja, 3. po redu Letnja akademija skupštine evropskih regija okupiće oko 110 učesnika iz 20-ak zemalja Evrope, sa ciljem upoznavanja sa multietničkim karakterom kojim se Vojvodina godinama ponosi.

Normalizovan saobraćaj na Horgošu

Oko 12 časova normalizovan je saobraćaj ka graničnom prelazu Horgoš, nakon što je policija u jednom momentu tokom pre podneva preusmeravala vozače sa autoputa ka alternativnim prelazima.

Privatizacije po novom moguće do kraja godine

Prvo preduzeće moglo bi da se proda u skladu sa novim Zakonom o privatizaciji već do kraja godine, izjavila je direktorka Centra za privatizaciju Ivana Ranković Blažević, podsećajući da je danas objavljen javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti investitora.

Crni policajac preuzima kontrolu nad neredima u Fergusonu

Policija savezne američke države Misuri preuzeće kontrolu bezbednosti od lokalne policije u predgrađu Sent Luisa koje je zahvaćeno talasom nereda pošto je jedan policajac usmrtio nenaoružanog mladog crnca, najavio je guverner Misurija Džej Nikson.