Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Vođe navijača Zvezde uhapšeni zbog reketiranja

Ivan Bogdanov (34) i Marko Vučković (37), vođe najvijačke grupe Crvena zvezda, te njihovi prijatelji Miodrag Paljić (36), Slobodan Govedarica (39) i Stevan Arnautović (46) uhapšeni su jutros u Kotoru zbog pokušaja reketiranja u iznosu od 250.000 evra od Beograđanina M. D.

Novi tragovi u slučaju Tijane Jurić

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je danas da je potraga za nestalom devojčicom Tijanom Jurić (15) iz Subotice prioritet, kao i da ima nekih novih tragova koji bi mogli da pomognu da taj slučaj bude rešen što pre.

Jak zemljotres u Južnoj Africi

Najmanje tri osobe su povređene u zemljotresu jačine 5,3 stepeni Rihtera koji je danas pogodio centralni deo Južne Afrike, a osetio se i u Johanesburgu.

Ponovo zvižduci hrvatskom vrhu u Kninu

Obeležavanje Dana pobede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 19. godišnjice vojno-policijske akcije "Oluja" u Kninu, i ove godine obeležili su zvižduci najvišim državnim zvaničnicima.

Plate smanjiti 25%, a penzije 20%

Unija poslodavaca Srbije smatra da plate u javnom sektoru moraju da se smanje za 25 odsto, a penzije za 20 procenta da bi smanjenje imalo efekta.

Žitište: Radnici Agroživa najavili blokadu rada opštine

Radnici kompanije "Agroživ" u stečaju iz Žitišta, koji zbog neisplaćenih zarada i nerešenog socijalnog programa štrajkuju 12 nedelja, zatražili su danas od opštinskih čelnika da pomognu u rešavanju problema, ili će, u suprotnom, blokirati rad lokalne samouprave.

Zabrana leta evropskim avio-kompanijama preko Rusije?

Rusija bi mogla uvesti ograničenja ili zabranu evropskim avio-kompanijama na korišćenje trans-sibirskih ruta, kao odgovor na evropske sankcije Moskvi zbog Ukrajine, što bi povećalo troškove letova avio-prevoznika iz Evrope prema Aziji, piše danas ruski poslovni dnevnik "Vedomosti".

LinkedIn mora da isplati radnicima sav prekovremeni rad

Poslovna društvena mreža LinkedIn pristala je da isplati odštetu i zaostale plate u iznosu od skoro šest miliona dolara za 359 sadašnjih i bivših radnika, nakon što su američki istražitelji utvrdili da zaposlenima nije isplatila prekovremeni rad.