Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Haos u Britaniji zbog uragana

Za samo nekoliko sati uragan "Berta" je u nekim delovima Velike Britanije doneo količine kiše koje inače padnu u toku jednog meseca.

Veliki požar u skladištu u Splitu

U Splitu je danas oko 19 sati izbio veliki požar u radionici i skladištu kompanije "Konstruktor inženjering", a čuju se i eksplozije, prenose hrvatski mediji, navodeći da su na terenu sve raspoložive vatrogasne snage.

Nema ebole u Rumuniji

Rumunski zdravstveni zvaničnici saopštili su danas da muškarac, za koga se sumnjalo da je oboleo od teške infektivne bolesti, ipak nema ebolu.

Zrenjaninac najviši u Vojvodini

Dalibor Micić, 228 centimetara visok Zrenjaninac i ubedljivo najviši čovek u Vojvodini, svojom visinom pleni i prava je atrakcija.

Ošamario saobraćajca

Policija u Bujanovcu uhapsila je muškarca zato što je ošamario saobraćajnog policajca prilikom obavljanja službene dužnosti.

Zbog besparice, odbijaju terapiju

Sve je više pacijenata koji, zbog besparice, odbijaju terapiju za koju se plaća učešće od 10 do 90 odsto, a dosta je i onih koji lekove kupuju na "tablu".

"Odavno smo dužni kao Grčka"

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković rekla je da je Srbija odavno "dužna kao Grčka", a vraćanje duga sad zavisi od činjenice koliko je srpsko društvo spremno da se danas uhvati u koštac s tim velikim problemom.

Netanijahu: Izrael neće pregovarati pod vatrom

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je danas da Izrael neće učestvovati u indirektnim pregovorima s Hamasom o prekidu vatre, kojima posreduje Egipat, sve dok se nastavljaju palestinski raketni napadi iz Gaze.

Japan pogodili tajfun i zemljotres

Jedna osoba danas je poginula u Japanu, a 33 su povređene u naletu tajfuna "Halong", čime je ukupan broj žrtava dostigao pet. Agencije izveštavaju i da se na severu Japana dogodio zemljotres jačine šest stepeni Rihterove skale.