Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Prevrnuo se trajekt u Bangladešu, dvoje mrtvih

Najmanje dve osobe su nastradale, a oko 100 ljudi je spaseno kada se prevrnuo trajekt sa oko 250 putnika u reku Padmu, u distriktu Munšidandž, oko 30 kilometara jugozapadno od Dake, u Bangladešu.

Zrenjanin: Čista voda 2015. godine

Iz zrenjaninskih slavina čista voda poteći će 2015. godine, obećavaju nadležni. Iako to može biti učinjeno već danas, kako navode, zbog sezone godišnjih odmora međunarodna javna nabavka biće objavljena za petnaestak dana.

FOTO: Potukli se turski poslanici

Poslanici u Velikoj narodnoj skupštini Republike Turske nakon verbalnog obračuna tokom današnje sednice, obračunali su se i fizički.

DS: Za ugovor sa Etihadom plaćeno dva miliona

Šef poslaničke grupe Demokratske stranke (DS) Borislav Stefanović izjavio je danas da ima informacije da je pri sklapanju ugovora o strateškom partnerstvu sa Etihadom za Jat Ervejz plaćeno dva miliona evra za advokatske usluge.

Banke nam naplaćuju i "dobar dan"

Banke u Srbiji u prva tri meseca ove godine na ime kamata i provizija prosečno dnevno su zaradile 90 miliona dinara (više od 770.000 evra).

Nestalo 600 ribara u oluji

U Bengalskom zalivu je danas počela opsežna potraga za 600 indijskih ribara nestalih u nevremenu prošle noći, saopštile su vlasti u Nju Delhiju.

Pupovac: Mržnja umesto poverenja

Predsednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac, povodom 19. godišnjice akcije "Oluja", izrazio je saučešće svim Srbima i Hrvatima koji su tokom petogodišnjeg ratnog razdoblja u Hrvatskoj izgubili svoje bližnje, ostali bez zdravlja, domova, koji godine i decenije provode u progonstvu.

"Netransparentni dogovori vlade sa investitorima"

Transparentnost Srbija ocenila je danas da su postupanje vlade u proteklih sto dana na polju borbe protiv korupcije "nažalost obeležili nastavak prakse netransparentnosti dogovora sa investitorima i zadržavanje partijske kontrole nad javnim preduzećima".

Obama: Rusija nacija koja ništa ne proizvodi

Američki predsednik Barak Obama izjavio je da je Rusija nacija koja "ništa ne proizvodi" i da Zapad treba da bude "vrlo čvrst" prema Kini dok Peking pokušava da dobije veću ulogu u svetskoj privredi.

Poslaniče, nađi mi posao!

Svaki drugi čovek koji uđe u kancelariju narodnog poslanika traži mu posao, dok je u nerazvijenim sredinama to gotovo svaki građanin.