Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Sombor: Voda na izvorištu ispravna, nema mesta za paniku

Nakon donošenja rešenja Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo kojim se zabranjuje korišćenje vode za piće, sanitarno-higijenske potrebe i za kupanje na teritoriji čitavog grada Sombora, v.d. direktora JKP "Vodokanal" Dušan Lukić i tehnolog Edita Mastilović informisali su članove Gradskog veća o vodosnabdevanju u gradu.

Kastro:Izrael sprovodi fašizam

Bivši predsednik Kube Fidel Kastro potpisao je međunarodni manifest "podrške Palestini", u kome se traži da Izrael poštuje rezolucije UN i da se povuče iz Gaze.

Overavaćemo ugovore kod notara, umesto u sudu

Za tri nedelje, na području 32 osnovna suda, vrata svojih kancelarija otvoriće 94 javna beležnika, koja su prekjuče u Skupštini Srbije položila zakletvu pred ministrom pravde Nikolom Selakovićem.

Zaplenjeno 170 aparata u kockarnicama na jugu Srbije

Policija je oduzela 170 aparata i 10 ruleta koji nisu posedovali odgovarajuće dozvole za rad, prilikom kontrole kockarnica više klubova na području Vranja, Vranjske Banje, Vladičinog Hana, Preševa i Bujanovca, saopštili su MUP i Ministarstvo finansija.

Sombor: Narodna kuhinja od 18. avgusta

Priprema i distribucija 500 kuvanih obroka za socijalno ugrožene Somborce počeće 18. avgusta, a podela 550 paketa prehrambenih proizvoda socijalno najugroženijim stanovnicima 15 somborskih sela biće organizovana u drugoj polovini avgusta, odlučili su članovi Gradskog veća.

Prva gej parada u istoriji Ugande

Gej aktivisti u Ugandi danas su izašli na ulice Kampale, na prvu Paradu ponosa, nakon što je ukinut sporni izuzetno oštar zakon protiv homoseksualnosti.

Evakuacija u Japanu zbog tajfuna

Japanske vlasti su, zbog tajfuna Halong koji prolazi kroz tu zemlju, naredile evakuaciju oko pola miliona ljudi koji žive u blizini naraslih reka. Zbog oluje je takođe otkazano stotinu letova.

Gvineja zatvara granice zbog ebole

Gvineja je danas zatvorila granice prema Liberiji i Sijera Leoneu u nastojanju da spreči širenje ebole, koja je dosad odnela skoro 1.000 života u te tri države.

Opala podrška nezavisnosti Škotske

Podrška nezavisnosti Škotske opala je posle nedavne tv debate, pokazali su rezultati ispitivanja javnog mnjenja koje je sprovela agencija "Survejšen pol".