Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Nenad Čanak: Pastor sedi čak na četiri stolice

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak, na konstataciju da u rekonstrukciji pokrajinske vlade ne učestvuje Savez vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora, ocenjuje da Pastora to i ne interesuje.

DS protiv SNS: "Skrivanje ugovora" i "pljačkanje Vojvodine"

Demokratska stranka zatražila je danas od Vlade da objavi sve "ugovore, protokole, memorandume i druge akte u celosti", uključujući i ugovore koje su sklapale druge Vlade, vezano za projekte saradnje s Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Kao odgovor na ove zahteve demokrata, Srpska napredna stranka zatražila je od nadležnih organa da "hitno i bez daljeg odlaganja" odgovore na pitanje kako je lider DS i predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić "opljačkao Vojvodinu".

Pregovori o rekonstrukciji pokrajinske vlade od utorka

Pregovori o rekonstrukciji Pokrajinske vlade biće nastavljeni u utorak, potvrdio je šef poslaničke grupe LSV u Skupštini Vojvodine Branislav Bogaroški i istakao da bi predstavnici te stranke, DS i NDS trebalo da se dogovore o novoj politici u pokrajini.

Hoće li biti pravog leta?

Izgleda da će Srbiju definitivno ove godine zaobići tropske temperature, pošto narednih mesec dana neće biti toplije od 33 stepena.

Verbić: Povećava se broj učenika u gimnazijama

Ministar prosvete Srđan Verbić najavio je da će biti smanjen broj udžbenika koji đaci nose u školu, da će završni ispit za osmake biti manje stresan, kao i da se predviđa povećanje broja učenika u gimnazijama.

Prodaja novih automobila manja za petinu

Prodaja novih automobila u Srbiji je u 2014. smanjena za oko 20 odsto u odnosu na isti period prošle godine, koja je bila na istorijskom minimumu, pa se u manjim gradovima i regionalnim centrima zatvaraju dilerske kuće.

Pokretanje privatizacije medija do 13. septembra

Mediji koje je osnovala država, pokrajina ili lokalna samouprava treba u narednih mesec dana da podnesu inicijativu za pokretanje postupka privatizacije, proističe iz Zakona o javnom informisanju i medijima koji će u sredu, 13. avgusta, stupiti na snagu.

Nastavljeni sukobi u Gazi

Izraelska vojska je tokom noći između petka i subote pogodila više od 20 meta u pojasu Gaze, dok su ekstremisti nastavili da ispaljuju rakete na Izrael.

Mladić poginuo u Batajnici

U Batajnici je noćas u saobraćajnoj nesreći poginuo jedan mladić, a dva su teško povređena, izjavila je jutros portparolka beogradske Hitne pomoći Nada Macura.

Čanak: Sankcije Rusiji predstavljale bi katastrofu

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak ocenio je da Srbija treba da insistira na teritorijalnom integritetu Ukrajine, ali upozorava da bi eventualno uvođenje sankcija Rusiji bilo katastrofalno za veoma slabu privredu Srbije.

I u SPS-u zabranjuju duple funkcije

Posle odluke Glavnog odbora Srpske napredne stranke da svi funkcioneri koji obavljaju dve i više plaćenih funkcija daju ostavke, i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić naložio je da svi funkcioneri njegove stranke sa duplim funkcijama učine isto.