Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Obama: Moguće bombardovanje Iraka zbog ekstremista

Predsednik SAD Barak Obama dozvolio je vazdušne napade na severni Irak, upozoravajući da će do bombardovanja doći ako to bude potrebno da se Amerikanci zaštite od islamskih ekstremista i da se zaštite civili koji su pod opsadom.

Sombor: Primedbe pokrajinskom ombudsmanu u sredu

Pokrajinska ombudsmanka Aniko Muškinja Hajnrih će u sredu, 13. avgusta od 9.30 do 11 časova primati stanovnike Sombora i slušati njihove primedbe, a prijem će biti organizovan u zgradi Opštinske uprave.

Zrenjanin: Susedi u buvama zbog komšijskog smeća

Meštani zrenjaninskog naselja u Ulici Pere Dobrinovića već godinama imaju problema sa tročlanom socijalno ugroženom porodicom iz komšiluka, koja ne vodi računa o higijeni i stvara divlje deponije pred njihovim kućnim ulazima.

Tabaković: Inflacija pod kontrolom

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković poručila je da će sve mere NBS u narednom periodu biti usmerene u pravcu stabilizacije inflacije na niskom i održivom nivou.

Otac Tijane Jurić: Pojedini mediji nas ucenjivali

Neki mediji su bili "mnogo surovi" u izveštavanju o nesreći Tijane Jurić, izjavio je danas otac ubijene devojčice Igor Jurić, napominjući da su ga pojedini čak i ucenjivali da im da izjavu, jer u suprotnom neće objaviti Tijaninu sliku.

Oboren ukrajinski avion

Na istoku Ukrajine je danas iznad teritorije koju kontrolišu proruske snage oboren avion ukrajinske vojske, dok je bio u niskom letu nad tim područjem, objavila je agencija Frans Pres, čiji je novinar svedočio tom događaju.

Notari počinju da rade 1. septembra

Danas su u Skupštini Srbije zakletvu položila 94 javna beležnika - notara koji će 1. septembra zvanično početi da rade u osnovnim sudovima u Srbiji.

Sin vođe Hamasa bio špijun za Izrael

Islamistički militantni pokret Hamas imao je čitavu jednu deceniju u svojim najvišim redovima krticu, mladića čije su porodične veze u tom pokretu išle tako duboko da je bilo gotovo nezamislivo da bi on mogao da počini izdaju, pišu američki mediji.

Na Sremskoj Rači se čeka sat i po

Na izlazu iz zemlje na prelazu Sremska Rača putnička vozila čekaju oko sat i po, dok je vreme čekanja za automobile na graničnom prelazu Batrovci oko pola sata.

Rim slavi dva milenijuma od smrti Avgusta Oktavijana

Italijanska prestonica priprema se da proslavi 2.000 godina od smrti svog prvog imperatora, Oktavijana Avgusta, nizom manifestacija i akcija, kao što je promotivna prodaja godišnjih propusnica za rimske muzeje i arheološka nalazišta.

Premijer Donjecka podneo ostavku

Premijer samoproglašene Donjecke Narodne Republike, Aleksandar Borodaj, podneo je danas ostavku, a na tom mestu će ga zameniti Aleksandar Zaharčenko, sadašnji komandant jedinice proruskih snaga na istoku Ukrajine.

Dinar sutra "tone"

Dinar će sutra oslabiti prema evru za 0,1 odsto i srednji kurs iznosiće 116,9904 dinara za jedan evro, što će biti najslabija vrednost domaće valute ove godine.

U Somboru voda neispravna

Na teritoriji čitavog grada Sombora od danas je zabranjeno korišćenje vode za piće i kupanje, saopštilo je JKP "Vodokanal".