Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Restrikcije vode u Smederevskoj Palanci

Obilne kiše koje su padale proteklih dana donele su nove probleme u vodosnabdevanju u Smederevskoj Palanci jer je zbog priliva površinskih i podzemnih voda morao da bude isključen glavni bunar na izvorištu Singer.

Ebole nema u Srbiji, klinike spremne

Ebole nema i minimalna je mogućnost da se ta bolest pojavi u Srbiji a zdravstveni sistem je spreman, kaže direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti Dragan Delić.

Građevinari i dalje rade za minimalac koji kasni

Sindikat radnika građevinarstva i industrije građevinskog materijala Srbije upozorio je danas, povodom Dana građevinara, 8. avgusta, da je njihova egzistencija ugrožena zbog isplata minimalnih zarada koje kasne mesecima i zbog nepostojanja posebnog kolektivnog ugovora za građevinare.

Razmatra se rehabilitacija Milana Nedića

Apelacioni sud u Beogradu naložio je beogradskom Višem sudu da ponovo razmotri zahtev za rehabilitaciju predsednika srpske vlade u vreme nemačke okupacije u Drugom svetskom ratu, generala Milana Nedića.

Putin uveo sankcije i Crnoj Gori

Crna Gora biće na udaru kontra mera Rusije, koja je proglasila jednogodišnju zabranu uvoza određenih poljoprivrednih proizvoda iz zemalja koje su joj uvele sankcije ili su se pridružile takvim merama.

BIRN: Srbija platila višestruko više od Etihada

Balkanska novinarska istraživačka mreža BIRN objavila je analizu nacrta svih pet ugovora o formiranju aviokompanije "Er Srbija", koji, kako navodi, pokazuju da se Srbija obavezala da plati višestruko veći iznos od drugog suvlasnika - kompanije "Etihad" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Neće da vrate diplomatske pasoše

Bivši državni funkcioneri Vladimir Cvijan, Verica Kalanović, Nebojša Ćirić i Zdravko Ponoš uporno odbijaju da vrate diplomatske pasoše, iako već odavno nisu na državnim funkcijama.

Podsticaj za poljoprivredu i razvoj sela u Vojvodini

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i 77 udruženja iz Vojvodine potpisali su danas ugovore, na osnovu kojih su poljoprivredna udruženja dobila podsticajna sredstva iz pokrajinskog budžeta za njihove projekte i aktivnost u 2014. godini.