Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Nema citostatika zbog administracije

Pojedini pacijenti u Srbiji već drugi put za godinu dana ostaju bez leka koji je neophodan za lečenje tumora centralnog nervnog sistema. Već dve nedelje, nestašica je i citostatika "adrijablastina", jednog od osnovnih lekova koji se primenjuje u kliničkoj onkologiji za karcinom dojke.

Miodrag Kostić odbija ponudu?

Miodrag Kostić, koga je država odredila za novog direktora preduzeća Putevi Srbije, bliži je odluci da odbije ovu ponudu nego da je prihvati.

Maneovo "Proleće" prvi put na aukciji

Čuveni portret Eduara Manea "Proleće" iz 1881, koji se nalazi u vlasništvu iste porodice više od jednog veka, biće prvi put ponuđen na aukciji gde se očekuje da dostigne cenu od 35 miliona dolara, saopštila je aukcijska kuća Kristi.

Novi tragovi do nestale Tijane Jurić?

U istrazi o nestanku Tijane Jurić (15) došlo je do blagog pomaka. Pojavili su se još neki svedoci u Mađarskoj, koji tvrde da su videli devojčicu koja liči na Tijanu.

Obama: Mučili smo ljude posle 11. septembra

Američki predsednik Barak Obama priznao je da su SAD neposredno nakon terorističkog napada 11. septembra 2001. radile određene pogrešne stvari i mučile pritvorene pripadnike Al Kaide.

Uhapšen Srbin u Baru zbog šest krađa

Crnogorska policija uhapsila je državljanina Srbije zbog sumnje da je provaljivao u kuće na području opštine Bar i krao novac, nakit, oružje, mobilne telefone i druge predmete.

Vojna saradnja Srbije i SAD dobra

Vojna saradnja Srbije i SAD najrazvijeniji je deo ukupnih odnosa dve države i dalje je treba jačati, naglašeno je na sastanku ministra odbrane Srbije Bratislava Gašića i ministra Ratne mornarice i rukovodioca Marinskih snaga SAD Reja Mejbusa.

Novi napadi u Iraku, 27 mrtvih

Najmanje 27 osoba je poginulo, a 32 su povređene u žestokim sukobima između iračkih vojnika i pobunjenika u gradu Džurf Alsakr i u eksplozijama bombi u Bagdadu.

Globalna reorganizacija poslovanja Fijata

Akcionari italijanskog proizvođača automobila Fijata odobrili su danas reorganizaciju globalnog poslovanja te kompanije, što će rezultirati prebacivanjem njenog sedišta u Holandiju pre emitovanja akcija na Njujorškoj berzi planiranog za prvu polovinu oktobra.

Poziv na kolektivnu tužbu protiv Fejsa

Student prava Maks Šrems pozvao je više stotina miliona korisnika Fejsbuka da se pridruže tužbi protiv te društvene veb mreže zbog kršenja prava na privatnost.

Samir Hondo pravosnažno oslobođen optužbi

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio bivšeg pripadnika Armije BiH Samira Hondu optužbi za zlostavljanje srpskih civila u logoru Čelebić 1992. godine kod Konjica, gđe je Hondo bio čuvar.