Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Obama: Mučili smo ljude posle 11. septembra

Američki predsednik Barak Obama priznao je da su SAD neposredno nakon terorističkog napada 11. septembra 2001. radile određene pogrešne stvari i mučile pritvorene pripadnike Al Kaide.

Uhapšen Srbin u Baru zbog šest krađa

Crnogorska policija uhapsila je državljanina Srbije zbog sumnje da je provaljivao u kuće na području opštine Bar i krao novac, nakit, oružje, mobilne telefone i druge predmete.

Vojna saradnja Srbije i SAD dobra

Vojna saradnja Srbije i SAD najrazvijeniji je deo ukupnih odnosa dve države i dalje je treba jačati, naglašeno je na sastanku ministra odbrane Srbije Bratislava Gašića i ministra Ratne mornarice i rukovodioca Marinskih snaga SAD Reja Mejbusa.

Novi napadi u Iraku, 27 mrtvih

Najmanje 27 osoba je poginulo, a 32 su povređene u žestokim sukobima između iračkih vojnika i pobunjenika u gradu Džurf Alsakr i u eksplozijama bombi u Bagdadu.

Globalna reorganizacija poslovanja Fijata

Akcionari italijanskog proizvođača automobila Fijata odobrili su danas reorganizaciju globalnog poslovanja te kompanije, što će rezultirati prebacivanjem njenog sedišta u Holandiju pre emitovanja akcija na Njujorškoj berzi planiranog za prvu polovinu oktobra.

Poziv na kolektivnu tužbu protiv Fejsa

Student prava Maks Šrems pozvao je više stotina miliona korisnika Fejsbuka da se pridruže tužbi protiv te društvene veb mreže zbog kršenja prava na privatnost.

Samir Hondo pravosnažno oslobođen optužbi

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio bivšeg pripadnika Armije BiH Samira Hondu optužbi za zlostavljanje srpskih civila u logoru Čelebić 1992. godine kod Konjica, gđe je Hondo bio čuvar.

Ebola brža od mera za suzbijanje

Direktorka SZO Margaret Čan upozorila je da se epidemija ebole u Zapadnoj Africi širi brže od mera koje se preduzimaju za njeno suzbijanje.

Pilot kriv za pad alžirskog aviona?

Istražitelji veruju da je pilot aviona "Er Alžira", koji se prošle sedmice sa 118 putnika i članova posade srušio na severu Malija, pokušao da zaobiđe oluju, ali se prerano vratio na početni kurs, čime je ponovo uleteo u nevreme, objavio je britanski "Miror".

Optužnica protiv četvoro kadeta i majora Vojske Srbije

Više javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv četvorice bivših kadeta i majora Vojske Srbije, osumnjičenih za tragediju na Pasuljanskim livadama 2012. godine, kada je poginulo dvoje, a ranjeno petoro kadeta Vojske Srbije.

Šarić tražio da se suoči sa svedocima saradnicima

Optuženi za organizovanje šverca 5.7 tona kokaina Darko Šarić zatražio je danas od Specijalnog suda u Beogradu da mu tokom procesa omogući suočavanje sa svedocima saradnicima i optuženima koji su sklopili nagodbe sa tužilaštvom.